27 / 04 / 2024

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı!

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı!

Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı.



Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım gösterdiği, Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açılış töreninde konuşan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, sağlık tesisleri ve araştırma laboratuvarlarının ülkenin tıp faaliyetleri alanında geldiği noktayı gösterdiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, toplam maliyeti 160 milyon TL'yi aşan 4 tesisin her birinin kendi alanında en yüksek kalitede hizmet vermeyi hedefleyerek tasarlandığını söyleyen Hülagü, projelerin yalnızca tedavi değil eğitim ve araştırma alanında da ülkeye önemli katkı sunacağına inandığını belirtti.

Hülagü, Poliklinik ve Tıbbi Eğitim Merkezi'nin yaklaşık 80 milyon TL'ye ulaşan inşaat ve tefrişat maliyetiyle 30 bin metrekareye yakın kapalı alanda, günlük yaklaşık 4 bin hastaya poliklinik hizmeti verebileceğini belirtti.

Hizmete giren Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Birimi'nin, gelecekte yapılacak ilaç, ameliyat ve benzeri uygulamaların hayvan deneylerinin gerçekleştirilebilmesi için hayata geçirildiğine değinen Hülagü, şunları söyledi:

"2 bin 300 metrekare alanda inşa edilen tesisimiz günümüz değerleriyle yaklaşık 10 milyon liraya mal edilmiş içerisine de yaklaşık 10 milyon liralık malzeme alımı yapılmıştır. Bu birimde gerekli izinler çıkarılarak en kısa sürede büyükbaş hayvanlar üzerinde deneyler uygulanmaya başlanacak ve aşı, ilaç çalışmaları gibi önemli alanlarda ilerlemeler sağlanacaktır." 

Bugünkü reel değerlerle yaklaşık olarak 30 milyon TL'ye mal olan Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezleri Binası içerisinde, Tıbbi Genetik ve Moleküler Biyoloji Araştırma Merkezi ve PCR Laboratuvarı, Proteomiks Laboratuvarı ve Klonlama Laboratuvarı, Kök Hücre Merkezi bulunduğunu dile getiren  Hülagü, "Pandemi süresince gerekli olan Kovid-19 testlerinin gerçekleşmesinde büyük rol oynayan merkezimiz, hayata geçirilecek olan geliştirmelerle aşı ve tedavi çalışmalarında aktif olarak rol oynayacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır!


Geri Dön