29 / 03 / 2024

Kocaeli'de gazetecilerin ev hayali gerçek oluyor!

Kocaeli'de gazetecilerin ev hayali gerçek oluyor!

Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin üyelerinin ev sahibi olması amacıyla yapılan girişimlerde mutlu sona ulaşıldı. İlk somut adım atıldı ve Arızlı bölgesinde 20 dönümlük alanın ev yapılmak amacıyla TOKİ'ye tahsisi sağlanıyor.



Kocaeli'de gazetecilerin ev hayali gerçek oluyor. İlk somut adım atıldı ve Arızlı bölgesinde 20 dönümlük alanın ev yapılmak amacıyla TOKİ'ye tahsisi sağlanıyor.Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin üyelerinin ev sahibi olması amacıyla yapılan girişimlerde mutlu sona ulaşıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Vali Ercan Topaca'nın da büyük gayret ve emeğiyle hayata geçecek olan proje kapsamında Kuruçeşme Arızlı bölgesinde 20 dönümlük arazinin tahsis işlemleri başlatılıyor. 


ANKARA TEMASLARI SONRASI 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu geçtiğimiz ay Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli milletvekillerimiz ile TBMM'de yapılan görüşmeler sonucunda konut konusunda son noktaya gelindi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın da 20 dönümlük hazine arazisinin TOKİ'ye devri ile ilgili önceki gün yer hakkında teknik bilgileri Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerine aktardı. 


TAHSİSİ YAPILACAK 

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ve yönetimi kurulu üyeleri Çetin Gürol, Hakan Süer, Sercan Özden dün alana giderek incelemelerde bulundu. Bakan Fikri Işık ve Vali Ercan Topaca'ya teşekkür eden Yılmaz, "Gerçekten sarf ettikleri emek ve çalışmaları sayesinde yıllardır meslektaşlarımızın hayalini kurduğu ev sahibi olma konusunda büyük bir yol kat ettik" dedi. 


MERKEZE 7 DAKİKA 

Yaklaşık 20 dönüm olan arazide yapılacak evler için bu ay içerisinde Bakan Işık ve Vali Ercan Topaca'nın  TOKİ  ile görüşmeler yapacağının da altını çizen Halit Yılmaz, "Yaklaşık 12 dönümlük araziye konut, 8 dönümlük araziye ise sosyal donatılar yapılacak. Yer olarak İzmit merkeze otomobil ile 7, toplu ulaşım aracıyla da 15 dakika mesafede" dedi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından Arızlı Bölgesinde 20 dönümlük Hazine arazisi ile İlgili teknik evraklarda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerine verdi. Yöneticilerde alanda proje üzerinde incelemelerde bulundular. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz, Başkan vekili Çetin Gürol, Muhasip Hakan Süer ve idari Amir Sercan Özden, arazide yapılan incelemeler sonrasında TOKİ ile de en kısa sürede arazi devri ile ilgili de takiplerinin süreceğini belirttiler. 


Kocaeli Bizim Yaka 


Geri Dön