28 / 03 / 2024

Kocaelili gazetecilere konut müjdesi!

Kocaelili gazetecilere konut müjdesi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin üyelerini ev sahibi yapmak için 24-25 dönümlük alanı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden TOKİ'ye aktardıklarını açıkladı



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin üyelerini konut sahibi yapmak amacıyla 24-25 dönümlük alanı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden TOKİ'ye aktardıklarını bildirdi.


Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından İzmit'te bir restoranda düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya gelen Işık, burada yaptığı konuşmada, gazetecilerle siyasetçilerin kaderdaş olduğunu belirterek, gazetecinin olmadığı yerde siyasetçinin başarılı olma şansının olmadığını söyledi.


"Aslında aynı kaderi paylaşan iki ayrı grubuz. Birbirimize muhtaç iki grubuz" diyen Işık, "Birimiz olmadan diğerimizin anlamı çok fazla yok. Onun için kader arkadaşı olan iki ayrı grubuz" ifadesini kullandı. 


Işık, gazeteciliğin  zor bir meslek olduğunu, bunu siyasete girdiği günden beri çok yakınen bildiğini vurgulayarak, "Özellikle teşkilat başkanlığı ve arkasından il başkanlığı döneminde sizlerle çok yakından çalıştım. Bu meslek, zirveye gelen arkadaşlarımızın dışında herkesin çileyle yaptığı bir meslektir. Bir taraftan işinizi en iyi şekilde yapmaya çalışacaksınız diğer taraftan ailenizi geçindirmeye çalışacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.


Artan refahla birlikte büyük şehirlerde kiraların yükseldiğine dikkat çeken Işık, bu durumun sabit maaşla geçinenleri ve dar gelirli insanları ne kadar zor durumda bıraktığını iyi bildiğini anlattı. 


Işık, normalde arzularının 2007-2008 yılında gazetecileri konut sahibi yapmak olduğuna işaret ederek, elde olmayan nedenlerle o gün bu projeyi gerçekleştiremediklerini ifade etti. 


- "Deniz manzaralı, harika bir alan"


Bakan Işık, daha sonra bu projeyi yeniden ele aldıklarını ve "Gazeteci arkadaşlarımızı ev sahibi yapalım" dediklerini anlatarak, "Derince Çınarlı mevkisinin hemen üstünde harika bir alanda, deniz manzaralı mükemmel bir yerde 24-25 dönümlük bir alanı Milli Emlak'tan TOKİ'ye aktarıyoruz. Sayın Başbakanımızın imzası bu günlerde çıkacak. Araziyi TOKİ'ye aktardığımız zaman bir de bedelsiz aktarıyoruz. Dolayısıyla fiyatlara sizin için herhangi bir arazi maliyeti etkilenmeyecek. Bunu da sosyal konut olarak ve özellikle bedelsiz yapıyoruz" bilgisini paylaştı.


Gelecek günlerde bu sürecin tamamlanacağını bildiren Işık, sözlerini şöyle tamamladı:


"Tamamlanır tamamlanmaz da TOKİ'yle en kısa sürede ihale işlemlerini yapacağız. Derince ve Büyükşehir Belediyemiz de imar çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacak. Benim de arzum 16 Ocak'taki Basın Onur Günü'nde bu projemizin temelini atmış olmak. Zaten temelini attığımız zaman inşallah en kısa sürede evlerimizi bitirir ve sizlere de ailenizle  sıcak bir yuvada buluşma imkanı sağlamış oluruz. Şu anda ödediğiniz kiralardan daha uygun taksitlerle inanıyorum ki sizler de ev sahibi olursunuz. Ben de hem şahsım hem partim açısından bir dosyayı daha kapatmanın mutluluğunu yaşamış olurum. Şu an bu durum benim için açık bir dosya. İnşallah bu proje hayata geçtiği gün, biz bu dosyayı kapatmış oluruz."


Konuşmaların ardından yönetmen Berfu Soysal, Demokrat Kocaeli Gazetesi muhabiri Şive Bağdiken ve Anadolu Ajansı muhabiri Yunus Emre Günaydın 16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla çekim hazırlıkları süren kısa filmin senaryosunu Bakan Işık'a takdim etti. 


AA








Geri Dön