26 / 04 / 2024

Kocaeli'ye yeni müfreze binaları inşa ediliyor!

Kocaeli'ye yeni müfreze binaları inşa ediliyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni müfreze binaları hayata geçiriyor.



 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin pek çok yerinde itfaiye için yeni hizmet binaları inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, günün şartlarına göre dizayn edilen bu yapılar, her an olaylara müdahale için hazır bulunan itfaiyecileri barındıracak. İtfaiyecilik mesleğinde olaylara en kısa zamanda müdahale etmek can ve mal kaybı riskleri açısından da  büyük önem teşkil ediyor. İnşa edilen yeni müfreze binaları da bulundukları çevredeki olaylara ilk müdahalenin üssü olacaklar.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu müfreze binalarından birini Kocaeli Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında hayata geçiriyor. Dış cephe traverten imalatına devam edilen yapının alt yapı çalışmaları da geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yapının pencere ve kapı doğramaları için hazırlıklar gerçekleştiriliyor. Bir diğer müfreze binası da Bağçeşme’de hayata geçiriliyor. Bu yapıda da temel üstü kolon uygulamaları yapılıyor. Gebze müfreze binasında da zemin kat duvar örme işi yapılıyor. İkinci bodrum katta ve birinci bodrum katta, kaba sıva işleri devam ediyor. Karamürsel’de inşaatı devam eden müfreze binasında ise çevre perde imalatına devam ediliyor.
Yapının seramik imalatı, mermer işleri, traverten ve asma tavan uygulamaları gerçekleştiriliyor.

TERMİNAL MÜFREZE

İtfaiye terminal müfreze binası 7 araçlık itfaiye aracı garajına sahip olmuş olacak. Yapı bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Müfreze binası Kandıra Yolu ve Seymen Caddesi’nin kesiştiği terminal alanında inşa ediliyor. İzmit İtfaiye Grup Amirliği Terminal Müfrezesi binası bodrum, zemin ve bir kat şeklinde yapılıyor. Yapının bodrum katı 154 metrekare, zemin katı 893 metrekare, 1.katı ise 460 metrekare alana sahip olacak.

BAĞÇEŞME MÜFREZE

Bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa edilecek olan olan Bağçeşme Müfreze binasının yapım çalışmaları devam ediyor. Toplam 788.4 metrekare kullanım alanına sahip olacak yapının 150.8 metrekarelik bodrum katında şadırvan, mescit, mekanik ve elektrik tesisat odaları, çamaşır odası ve su deposu yer alacak 418,10 metrekarelik zemin katta ise amir odası, haberleşme ve şoför odaları ile mutfağa yer verilecek. Bu katta dinlenme salonu, yemekhane, 210 metrekarelik 4 araç kapasiteli kapalı garaj da bulunacak. 219,50 metrekare ölçüsündeki birinci katta da 12 kişilik 3 adet yatakhane, spor salonu, eğitim salonu ve tuvaletler yer alacak.

KARAMÜRSEL İTFAİYE

3 katlı olan Karamürsel binası bin 800 metrekare inşaat alanına sahip. Bina bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa ediliyor. Karamürsel İtfaiyesi Yeni Müfreze Binası 5 araç kapasitesine sahip. Binanın bodrum katında; eğitim salonu, mescit, şadırvan, nomeks- çamaşır odası, su deposu, ısıtma merkezi bulunacak. Zemin katında; garaj, idare birimleri, kütüphane, dinlenme salonu, yemekhane, mutfak bulunurken birinci katta yatakhaneler ve spor salonu yer alacak.


Geri Dön