28 / 03 / 2024

Konkordato sistemi değişiyor!

Konkordato sistemi değişiyor!

Yetkililer, konkordato sisteminin amacı dışında kullanıldığına yönelik şikayet geldiğini belirterek, hem alacaklı hem borçluyu koruyacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını duyurdu...



Ekonomi yetkilileri, şirketlerin olası bir iflastan korunmak için ilan edebilecekleri konkordato sisteminde kötüye kullanım olduğunu ve amacı dışında kullanıldığına yönelik kamuya birçok şikayet geldiğini ifade ederek, hem alacaklı hem borçluyu koruyacak bir düzenleme üzerinde çalışıldığını belirtti.

Konuyla ilgili üç yetkili Reuters'a bilgi verdi. Yetkililer, konkordato sistemi hakkında yeniden bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

Habertürk'ün aktardığına göre, üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Bazı durumlarda amacına uygun olmayan kullanım oldu. Düzenleme değerlendiriliyor. Aslında ihtiyaç duymasa da bazı örneklerde borcunu ödememek için konkordato ilanı olduğu görüldü. Bu durum alacaklı şirketlerin de zor duruma düşmesine neden oluyor" şeklinde konuştu.

KONKORDATO KARARI NASIL VERİLİYOR?

Konkordato kararı 2 aşamadan oluşuyor. Düzenlemelere göre, mahkeme genel olarak üç ile beş aylık geçici süre ile şirketlerin aleyhine yapılacak tüm takip işlemlerini durduruyor. Geçici sürenin ardından yine mahkeme tarafından borçlu şirkete bir ile bir buçuk yıl arasında kesin süre veriliyor.

Bir başka yetkili ise kamuya konu hakkında yapılan şikayetlerin yoğunlaştığına dikkat çekti. Yetkili "Bazı şirketler sistemi tam olarak amacına uygun kullanmıyor. Bir de finansal durumu kötü olmayan ancak alacaklıları konkordato ilan ettiği için bu yola girmek durumunda kalan şirketler de var. Gelen şikayetleri de gözeterek bir değerlendirme yapılıyor" diye konuştu. 

 

Kuran Yapı konkordato talebinde bulundu!

AC Yapı da konkordato talebinde bulundu!

Nuhoğlu resmen konkordato talep etti!

Konkordato nasıl ilan edilir?

Kimler konkordato ilan edebilir?

Kimler konkordato komiseri olabilir?

 


Geri Dön