26 / 04 / 2024

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev almak isteyen vatandaşların gözü kulağı konut kredisi faizlerindeki indirimde. Milyonlarca kişi kredi faizlerinin düşürülmesini bekliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?



Beklemedeki bazı yatırımcıların fiyatların daha da yükseleceği ihtimaline karşı birikimlerini konuta  çevirdiklerine dikkat çeken Çulhalık, "Fakat birikimi olmayan ve barınma amaçlı ev almak isteyenlerin konut sahibi olmaları için tek yol konut kredisi kullanmakşeklinde oluyor. Bunun için de yaz öncesi konut kredi rakamlarında bir zaman da olsa faiz oranların yüzde 1 ve altına düşürülmesini bekliyorlar. Daha önce böyle bir uygulamanın olumlu sonuçlarını görmüştük. Şimdi yine vatandaşın gözü kulağı konut kredi faizlerinde" açıklamasında bulundu.

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Konut sahibi olmanın yolu destekten geçiyor

Yatırımcıların bir bölümünün varlıklarının değeri korumak için konuta yöneldiğinin altını çizen Çulhalık, oturum amaçlı ev almayı bekleyenlerin harekete geçmeleri için birtakım destekleri beklediklerine vurgu yaptı. Çulhalık, “Konut kiralarının da çok yükseldiğini görüyoruz. Bu kiraları vermektense kendi evinin kredi borcunu ödemenin daha mantıklı olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Dolayısıyla fiyatların daha da artacağı inancı ve konut yatırımının her zaman güvenli liman olması nedeniyle satışlar artacaktır. Beklemede olanlar konut kredi faizlerinde düşüş bekliyor. Devletin arsa üretmesi ve yeni konut üretimini teşvik edecek vergi düzenlemelerini hayata geçirmesi de sürece büyük katkı sağlayacaktır. İçinde bulunduğumuz dönemde ev sahibi olmanın yolu destekten geçiyor” açıklamasında bulundu.

Satılık ev fiyatları 1 senede yüzde 134,4 yükseldi! Konutta fiyat krizi büyüyor mu? 

Ev fiyatlarındaki artış hız kesmiyor! Şubat'ta yüzde 96,4 arttı!

Konut fiyatlarındaki artış durmayacak! 


Geri Dön