23 / 04 / 2024

Konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi kullanabilir mi?

Konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi kullanabilir mi?

Konut kredisi kullanan tüketiciler, evin geri kalan yüzde 25'lik kısmı için yahut bir başka nedenden dolayı ihtiyaç kredisi adı altında ihtiyaç kredisi kullanmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi kullanabilir mi?



Konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi kullanabilir mi?

Konut kredisi kullanan tüketiciler, evin geri kalan yüzde 25'lik kısmı için yahut bir başka nedenden dolayı ihtiyaç kredisi adı altında ihtiyaç kredisi kullanmak isteyebiliyor.


Bu durum, gerekli şartların elverişli olması halinde banka tarafından olumsuz karşılanmıyor. Peki, konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi nasıl kullanabilir?


Kredi kullanıcısının 2. krediyi alabilmesi için aranan koşullar:


- Mevcut kredinin aylık taksitlerinin düzenli ödenmiş ve ödeniyor olması gerekir.


- Alınacak yeni kredinin ödemesinin yapılabileceğini gösteren gelir belgesinin, bankaya sunulması gerekir.


- Eski kredi + yeni kredi aylık taksitleri toplamı, aylık gelirin %50'sini aşmaması gerekir.


Kullanılacak yeni kredi ihtiyaç kredisi olabileceği gibi; konut kredisi, taşıt kredisi, ipotek karşılıklı bireysey finansman kredisi veya diğer kredi seçeneklerinden biri de olabiliyor.


Kredi koşulları uygunsa, ödemelerin kolaylığı açısından yeni alınacak kredinin de, mevcut kredi alınan bankadan alınması önerilir. 


Farklı bir banka seçilecekse de yeni bankaya eski kredinin borcu da ilave edilerek yeni kredi talebinde bulunulabilir. Alınan kredi ile eski kredinin borcu kapatılarak tek bankadan ödemeye devam edilebilir.


Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön