20 / 04 / 2024

Konut kredisi vadesi uzatılabilir mi?

Konut kredisi vadesi uzatılabilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların diğer kredilere oranla uzun vadeli ve düşük faili kredi paketlerini kullanabiliyor. Peki, ödemeleri devam eden konut kredisi vadesi uzatılabilir mi? Kredi vadesi nasıl uzatılabilir?



Konut kredisi vadesi uzatılabilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların diğer kredilere oranla uzun vadeli ve düşük faili kredi paketlerini kullanabiliyor. Konut kredisi koşul ve ödeme süreci, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Konut kredisi bankanın evde ve kredi kullanacak kişide yaptığı incelemeler sonucunda, onaylanıyor. Konut kredisi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Tüm koşullara uygun olan kimselerin başvuruları onaylanıyor.


23-65 yaşlar arasındaki, risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen herkes konut kredisi kullanabiliyor. Ancak kimi bankalar 18 yaşını dolduran kimselere de kredi verebiliyor. Yukarıda da görüldüğü üzere konut kredisi kullanabilmek için maksimum yaş sınırı 65 oluyor.


Konut kredisi kullanacak kişinin yaşı ve kredinin vadesi toplamı 70’i aşmaması gerekiyor. Buna göre, 65 yaşında bir kimsenin kullanabileceği kredinin vadesi maksimum 5 yıl olabiliyor. Peki, konut kredisi vadesi uzatılabilir mi?


Konut kredisinin vadesini uzatmak için bankanın müşteri temsilcileri ile görüşülmesi gerekiyor. Yapılan görüşmede yapılandırmanın mümkün olup olmadığı, yapılandırma ile vadenin ne kadar uzadığı tüketiciye ne kadar katkı sağladığı veya sağlamadığı tespit edilebiliyor.


Konut kredisi yapılandırma ile;

-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Konut kredisi peşinatı 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön