19 / 04 / 2024

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.



İhsan Çulhalık / İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:

“Yaz öncesinde piyasa hareketlenmeye başladı”

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK nisan ayı rakamları, ileriye dönük olumlu ve umutlu beklentilerimizi arttırıyor. Vatandaşın, kredi kullanarak alıma geçtiğini görüyoruz. Geçtiğimiz hafta duyurulan destek paketi sektöre canlılık ve yaz öncesinde piyasaya daha da hareket getirecektir. Bu hareketi şimdiden görmeye başladık. Destek paketiyle birlikte uzun zamandır dile getirdiğimiz bir beklentimiz karşılanmış oldu. 10 yıla vadeli yüzde 1’in altına düşen konut kredisi, beklemede kalan kesimi harekete geçirecek. Faiz indirimi bekleyen bir kesimin olduğunu her zaman dile getirmiştik. Şimdi bu talebimiz hayat bulmuş oldu. Ayrıca inşaat şirketlerine verilecek destekle de satışı yavaş kalmış projeler hızlandırılmış olacak. Bir yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmayı taahhüt eden proje sahipleri, 20 milyar TL kaynaktan yararlanacak. Böylece yeni projelerin de yolu açılacak.

Gül Gül / Golden Sign Kurucu Ortağı:

“Ruslar, İranlı yatırımcının tahtına oturdu”

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye ye olan ilgisi katlanıyor!

Rakamlar gayet memnun edici geldi. Fiyatların oturması ve istikrarın sağlanması gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren tüm iş kollarını yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle alıcılar ve satıcılar açısından yapılması uzun zamandır beklenen bazı düzenleme ve teşviklerin hayata geçmiş olmasının etkilerini önümüzdeki günlerden itibaren daha fazla görmeye başlayacağız. Bununla beraber açıklanan rakamlara baktığımızda yabancı yatırımcıya olan satışlar dikkat çekiyor. Rakamlar, nisan ayında Rusya vatandaşlarının Türkiye'den bin 152 konut satın aldığını ortaya koyuyor. Böylece Rusya en çok konut alan ülke konumuna yerleşmiş oldu. Oysa ilk sıra uzun zamandır İran vatandaşlarına aitti. Beklenen oldu, tahminlerimiz doğru çıktı. Ruslar, İran vatandaşlarının tahtına oturmuş oldu. Ruslar’dan sonra sıralama 905 konut ile İran, 714 konut ile Irak şeklinde devam ediyor.

2022 Nisan'da 133 bin 58 konut satıldı!

Konut satışlarındaki hız artarak devam edecek!

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 


Geri Dön