19 / 04 / 2024

Konutta stok bitti, ilanların yüzde 70'i satıldı!

Konutta stok bitti, ilanların yüzde 70'i satıldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Haziran'da 190 bin konut satıldı 100 bini kredi ile alındı, Temmuz'da ise 230 bin konut satıldı 130 bini kredi ile alındı" dedi ve konutta stokların bittiğini, ilanların yüzde 70'inin gittiğini belirtti...



Türkiye’de Temmuz ayında kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte tarihi bir rekor kırıldı ve 230 bin konut satışı gerçekleşti. Ağustos ayında ise aynı hızda satış öngörülmüyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye'de gayrimenkul ve tapu kavramının çok duygusal bir obje olduğuna vurgu yaparak konut satışlarına ve Türkiye’nin gayrimenkule bakış açısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konutta stok bitti, ilanların yüzde 70 i satıldı!

Konut sahibi olmak damarlarımızda akan kan gibi

Türkiye’nin konut satışında ve konuta bakış açısında bambaşka bir yerde olduğuna dikkat çeken Yazıcı, “Türkiye'de gayrimenkul kavramı, tapu kavramı çok duygusal bir obje. Tapu kavramı Türkiye'de gayrimenkule başka bir bakış açısı getiriyor. Dünya bir tarafa biz bir tarafayız bu konuda. Dünya sağda biz soldayız gayrimenkul konusunda. Ev, konut sahibi olmak damarlarımızda akan kan gibi. 2-3 senedir gayrimenkul edinilmesinde problem yaşayan bir ülkeyiz çünkü konut alınamadı. Kredi ile desteklenemedi. Fiyatlar da yerinde sardı. Krediyi indirdiğiniz zaman krediye ulaşan kişi sayısını da artırmış oluyorsunuz çünkü faiz oranı düşmüş oluyor “ dedi ve şunları kaydetti: 

Türkiye konut dinamikleri açısından çok farklı bir ülke

“Haziran'da 190 bin konut satıldı 100 bini kredi ile alındı, Temmuz'da ise 230 bin konut satıldı 130 bini kredi ile alındı. Rakamları nasıl okursanız size öyle karşılık verir. Olumlu da yorumlayabiliriz, olumsuz da yorumlayabiliriz. Bekleyen talep ve arz birbiri ile buluştu. Türkiye konut dinamikleri açısından çok farklı hiç bir ülke dünyada hiçbir yer ile uyuşmuyor. Farklı bir bakış açısına sahibiz. Krediyi düşürdüğünüzde kullanım artıyor. Piyasada stok bitti, stok eridi. İlanların yüzde 70'i gitti. Artık bu hızla gitmesi çok zor."

Sıfır konutta avantaj!


Geri Dön