18 / 04 / 2024

Konya Bedesten Projesi uluslararası ödül aldı!

Konya Bedesten Projesi uluslararası ödül aldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaya örnek olan Tarihi Bedesten’deki 2 bin 687 işyeri restorasyonu, Dünyada kültürel mirasın korunmasını ve değerlendirilmesi teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan YOCOCU tarafından ödül aldı.



Dünyada kültürel mirasın korunmasını ve değerlendirilmesi teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan YOCOCU, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bedesten Projesi’ne büyük ödül takdim etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Bedesten’de gerçekleştirdiği 2 bin 687 işyeri restorasyonu, tarihi eserlere sahip çıkılması konusunda tüm dünyadan ödüller almaya devam ediyor.


Dünyada kültürel mirasın korunmasını ve değerlendirilmesi teşvik etmeye yönelik çalışmalar yapan YOCOCU (Youth in Conservation of Cultural Heritage) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bedesten Projesi’ne büyük ödül verildi.


İtalya’nın Verona Üniversitesi kampüs alanındaki tarihi kale binasında düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel mirası koruma konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar ile Bedesten projesi hakkında sunumlar yapıldı.


Törende Dünya Kültürel Mirasi Koruma Kurulu Üyesi ve YOCOCU Başkanı Dr. Andrea Macchi, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne verilen büyük ödülü, meclis üyesi Mustafa Uzbaş’a takdim etti. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Uzbaş, Bedesten projesiyle tarihe ve kültüre sahip çıkıldığını belirterek, ödülü Büyükşehir Belediyesi adına almaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.


Roma merkezli bir kuruluş olan ve dünyanın pek çok ülkesinde temsilcilikleri bulunan YOCOCU, restorasyon ve konservasyon sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla genç profesyonellere ortamlar hazırlayan bir örgütlenmeye sahip. YOCOCU, dünya çapında kültürel mirasın korunması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Mayıs ayında Konya’da düzenlenen 4. Uluslararası Türk Sanatları, Tarihi ve Folkloru Kongresi, Sanat Etkinlikleri kapsamında Konya’ya gelen YOCOCU Başkan Yardımcısı Marta Caroselli, Bedesten’de incelemelerde bulunarak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarından etkilendiğini dile getirmişti.


TOKİ Haber 


Geri Dön