19 / 04 / 2024

Konyaaltı'nın 30 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Konyaaltı'nın 30 yıllık tapu sorunu çözüldü!

CHP Büyükşehr Belediye Başkanı adayı ve Konyaaltı Beledye Başkanı Muhittin Böcek, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki hisseli olan arsaların tapularını hak sahiplerine dağıttı.



CHP Büyükşehr Belediye Başkanı adayı ve Konyaaltı Beledye Başkanı Muhittin Böcek, Pınarbaşı Mahallesi'nde, Akdeniz Üniversitesi ile hisseli olan arsaların tapularını hak sahiplerine dağıttı.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Konyaaltı Beledye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Belediyesi'nin, 1976 yılında Akdeniz Üniversitesi'nin kampüs sınırlarını belirlediğini, Pınarbaşı Mahallesi'nde bazı vatandaşların arsalarının hisseli duruma düştüğünü kaydetti. Vatandaşların bu durum nedeniyle mağdur olduğunu kaydeden Başkan Böcek, yapılan kamulaştırmanın da usulüne uygun yapılmamasının mağduriyetler artırdığını söyledi. Muhittin Böcek, sorunu çözdüklerini kaydetti.

30 YILLIK TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK

Konyaaltı Beledyesi Fesilkan Salonu'nda gerçekleşen tapu dağıtım töreninde önemli açıklamalarda bulunan Muhittin Böcek, 34 hektar alanı içeren ve 60 hak sahibin ilgilendiren buhususu çözüme kavuşturduklarını söyledi. "Bölgenin 30 yıllık imar sorunu çözdük"diye konuşan Muhittin Böcek, "Belediyemiz tarafından imar uygulamasının tescilinden sonra Akdenz Ünverstesi Kampüsü alanının batısında bulunan Anadolu Caddesi açılarak Hürriyet Caddesi'ne bağlantısı sağlanmıştır. Büyükşehir Belediyesi tarafından kampüs alanının güneyinde bulunan Üniversite Caddesi'ndeki 800 metrelik yol ise imar planına uygun olarak açılmamıştır. Bu yol imara uygun şeklide açılmış olsaydı Atatürk Bulvarına alternatif oluşturacak, böylelikle de Uncalı, Siteler ve Molla Yusuf mahallelerinde oturan vatandaşlarımızın da trafik problem büyük ölçüde çözülmüş olacaktı" diye konuştu.

Başkan Böcek konuşmasının ardından hak sahiplerine tapularını teslim etti.


Geri Dön