24 / 04 / 2024

Konya'da şehir kimliği ve estetiği ön planda olacak!

Konya'da şehir kimliği ve estetiği ön planda olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Konya’nın da dahil olduğu “Şehir 2023 Vizyonu Projesi” kapsamında yapılacak çalışmaları değerlendirmek için Konya'ya geldi.




Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti ve Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk oturumuna katıldı.

ŞEHİRLERİN BİR KİMLİĞİ OLMALI

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başkanlık eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni belediyecilik ve şehircilik döneminin en önemli vurgularından birinin şehir kimliği ve kimlikli şehirler olduğunu dile getirerek, “Şehirler artık birbirinden farksız hale geliyor. Şehirlerin bir kimliği olmalı. Mimariden sanata; sosyal çalışmalardan yayınlara kadar. Trafikten şehir estetiğine ve ekolojiye kadar” diye konuştu.

Yeni dönemde şehir estetiği konusunun da ön planda olacağını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir projeksiyonları ve stratejilerin yeniden düzenlendiğini söyledi.

ŞEHİR 2023 PROJESİ İLE MEDENİYETİMİZİN ŞEHİRLERİNİ İNŞA EDECEĞİZ

Şehircilikte yeni bir dönem başlatacak olan “Şehir 2023 Vizyonu” projesini değerlendiren Refik Tuzcuoğlu, “Artık geldiğimiz noktada farklı gündemler şehirciliğin merkezine oturmuş durumda. Biz de belediyecilikte, şehircilikte yeni bir evreye doğru geçiyoruz. Kendi medeniyetimizin şehirlerini inşa etme noktasında bir adım atıyoruz. Şehir 2023 diye bir proje yaptık. Her yıl birkaç şehrimizle bu çalışmaları yapıyoruz. Konya da bu şehirlerin en başında geliyor. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızın, bürokrat arkadaşlarımızın büyük gayretleri var. İnşallah güzel çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

ARTIK İNSAN ODAKLI ÇEVRECİ VE YEŞİL ŞEHİRLER KURULACAK

Refik Tuzcuoğlu, artık insan odaklı, çevreci, yeşil, enerji verimliliği ve kimlikli şehirlerin inşa dönemi olacağının altını çizdiği konuşmasında yeni dönemle birlikte yüksek katlı binalara da izin verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

KONYA BELEDİYECİLİĞİ İLE İFTİHAR EDİYORUZ

Ankara’da Konya’daki belediyecilikle iftihar ettiklerini belirten Tuzcuoğlu, “Konya’dan problem değil, hizmet geliyor. Daha iyi bir şeyleri nasıl inşa ederiz ve yeni vizyon projeleri nasıl hayata geçirebiliriz anlamındaki bu gayret, Ankara’da bizim de göğsümüzü kabartıyor. Büyükşehir Belediye Bakanımız başta olmak üzere ilçelerimize, beldelerimize emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


Geri Dön