29 / 03 / 2024

Konya’dan müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında indirim mi olacak?

Konya’dan müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında indirim mi olacak?

Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin % 15'ini karşılayan Konya ilinde bu yıl rekoltenin 300 ila 320 bin ton arasında olması hedefleniyor. İşte detaylar…



Türkiye'nin ayçiçeği ekim alanın % 10'una tekabül etmiş olan Konya'daki çiftçiler, tarlalarını yaklaşan hasada hazır hale getirmeye çalışıyorlar.

Geçtiğimiz yıl 874 bin dekar ayçiçeği ekim alanında 360 bin ton üretim gerçekleşmiş olurken bu yıl 751 bin dekarda rekoltenin 300 ila 320 bin ton civarında olacağı tahminler arasında.

Geçen sene göre yaklaşık olarak 120 bin dekar ekim alanında daralmaya gidilmesine rağmen bu sene bitki gelişiminin de iyi olması ile birlikte dekarda 425 kilogram ile geçen seneye yakın rekolte bekleniyor.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, AA muhabirine, ovadaki bitki gelişimleri hakkında konuştu.

Bu senenin yağışlı geçtiğine dikkat çeken Soylu, "Ayçiçeği üretiminde Konya, Trakya'dan sonra Türkiye'nin en önemli bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'nin yağlık ayçiçeği ekim alanının % 10'unu, üretimin ise % 15'ini karşılayan önemli bir bölge. Ekili alanlarda ise şu anda bitki gelişimleri gayet iyi" ifadelerini kullandı.

Soylu, yağlık ayçiçeğin münavebede yer almasının önemine dikkat çekere, çiftçinin bu ürün tercihinde kârlılığı ön planda tuttuğunu dile getirdi.

Konya’dan müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında indirim mi olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön