28 / 03 / 2024

Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...

Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...

Ayçiçek yağında son 3 aydır yaşanan gelişmeler vatandaşın yakın takibinde. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle ayçiçek yağı fiyatlarından her an yeni bir gelişme olabilir. Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatlarının düşeceği konuşuluyordu! Gelen son dakika haberi beklentileri sarstı.



Ayçiçek yağında indirim olacak mı, Ayçiçiek yağları için market raflarında yeni düzenlemeye ne zaman gidilecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin 'Ukrayna Türkiye'ye elinde bulunan ayçiçek yağı stoklarını yüzde 25 ucuza satmayı taahhüt ediyor" açıklamasından sonra ayçiçek yağı fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. BİM, ŞOK, A101, Migros, Carrefour gibi mağazaların ayçiçek yağı fiyatlarını yakın mercek altına alan birçok tüketici Bakan Kirişçi'nin açıklamasından sonra ayçiçek yağı fiyatlarında yapılacak indirim tarihini beklerken sürpriz bir açıklama geldi.

AYÇİÇEK YAĞINDA KRİZ BİTMEYECEK

Rusya ve Ukrayna aarasında yaşanan savaş nedeniyle ayçiçek yağı tedarik zincirinde baş gösteren krizin yakın zamanda aşılmasının mümkün olmadığı dile getiriliyor. Almanya'da litresi 5 euroya satılan ayçiçek yağı gurbetçi Türk vatandaşları başta olmak üzere Alman halkının bütçesini zorluyor. Ülkede ayçiçek yağı en fazla 2 adet olmak üzere limitle satılıyor.

 Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön