19 / 04 / 2024

Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...

Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...

Ayçiçek yağında son 3 aydır yaşanan gelişmeler vatandaşın yakın takibinde. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle ayçiçek yağı fiyatlarından her an yeni bir gelişme olabilir. Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatlarının düşeceği konuşuluyordu! Gelen son dakika haberi beklentileri sarstı.



AYÇİÇEK YAĞI DAHA DA PAHALILAŞACAK 

Aldi ve Lidl gibi süpermarketlerde 1 euronun altında satılan ayçiçek yağının litresi 5 euroya kadar varmış durumda. Ocak ayından bu yana yüzde 550 civarında zam gören ayçiçek yağının daha da pahalılaşacağı konuşuluyor. Küresel pazarda oluşan artış beklentisiyl ilgili açıklamalarda bulunan Almanya Yağ Üreticileri Birliği (Ovid) sözcüsü, “Dünya ayçiçek yağı tüketiminin yarısından fazlasını Ukrayna karşılıyordu. Savaş çıkınca üretim ve dağıtım sekteye uğradı. Yakın bir gelecekte de düzeleceğe benzemiyor” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön