25 / 04 / 2024

Korona sonrası Düşer Vadisi Riva'dan 850 milyon liralık ciro!

Korona sonrası Düşer Vadisi Riva'dan 850 milyon liralık ciro!

Koronavirüs süreci müstakil ve bahçeli ev talebi artınca Düşer Vadisi Riva projesi de yoğun ilgi gördü. İlk etapta bulunan 509 villadan 480’inin satıldı.



Koronavirüs sürecinde müstakil ve bahçeli ev talebi artınca projede satışlar da hız kazandı. Düşer Vadisi projesindeki son durumu paylaşmak için basınla buluşan Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz ilk etapta bulunan 509 villadan 480’inin satıldığını duyudu. Emlak Konut’un 2 yıl ödemesiz kampanyasına da dahil olduklarından bahseden Yılmaz, kampanya kapsamında hasılat paylaşımlı projeler arasında en fazla ciroya ulaşan şirket olduklarını açıkladı. Yılmaz sadece haziran ve temmuz aylarında 635 milyon lira değerinde 300 villa sattıklarını ifade etti.

FİYATLAR YÜKSELİYOR

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; projede ilk etap teslimlerin 2021'nin sonunda yapılacağını söyleyen Yılmaz, gelen taleple satışları öne çektiklerini, eylül ayında 200 villayı daha satışa çıkacaklarını söyledi. Toplam 1400 villanın bulunduğu projenin giderek değerlendiğinden bahseden Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: “Satışların başladığı 2018 yılının kasım ayında metrekare birim fiyatı 7 bin 874 TL ortalamasındayken şu an 11 bin TL ortalamasına ulaştı. Bu rakam çok rahat 15 bin lirayı görecek” dedi. Korona sonrası gelen talep nedeniyle Riva genelinde fiyat artışı da yaşandığını belirten Yılmaz şunları söyledi: “Bölgedeki emlak danışmanları hiç olmadığı kadar işlem yaptıklarını söylüyor. Bizim de çevremizdeki projelerde boş villalar satıldı ve kiralandı. Bölge genelinde fiyatlar yüzde 30 arttı.”

KORONA ETKİSİ

Gelen talepler doğrultusunda projelerin diğer etaplarını şekillendirdiklerinden bahseden Yılmaz, “Korona sonrası bahçeli yaşama ilgi arttığı için projede bahçe alanlarını büyütüyoruz. Ortalama 200 - 250 metrekare bahçe alan tahsisleri için çalışılıyor. Müşteriler 3 katlı villa yerine 2 katlıyı tercih ediyor. Ayrıca evlerin içlerinde home ofis olarak kullanılabilecek alanlar için çalışmalar yapılıyor” açıklamasında bulundu. 

KULÜBÜN GELİRİ ARTACAK

Riva projesinin ihalesini Emlak Konut GYO gerçekleşti. İhaleyi kazanan Yılmaz İnşaat 3.8 milyar liralık proje üretecek. Şirket payı olarak Emlak Konut ve Galatasaray’a yüzde 25 pay yani 952 milyon lira verilmesi istenildi. (Bunun 761 milyon 600 bin lirası kulübün, 190 milyon 400 bin lirası Emlak Konut’un) Yılmaz İnşaat, 3.8 milyar lira gelir beklentisinin 4.5 milyar liraya ulaşabileceğini duyurdu. Toplam gelir artınca kulübün ve Emlak Konut’un geliri de yükselecek.

https://www.duslervadisiriva.com/?utm_source=Google&utm_medium=Search&utm_campaign=marka&gclid=EAIaIQobChMIqoOiooSp6wIVDrwYCh08wAa3EAAYASAAEgIJnPD_BwE


Geri Dön