26 / 04 / 2024

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile beraber değişen sektörlerden biri de gayrimenkul sektörü oldu. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor. Diğer taraftan kalabalık olmayan butik siteler, bahçeli, teraslı evler hızla yaygınlaşıyor.

Emlak da dijitalleşti

Pandemi süreciyle beraber emlak sektöründe teknolojik alt yapı ve dijital değişimin önünün açıldığından bahseden Besa Grup Satış Ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Artık mülkler video, drone ve 360 sanal turlar ile gayrimenkul çekimleri gerçekleştirilerek yatırım yapmak isteyenlere gezdiriliyor. Şirket toplantılarının video konferans ile yapılması, müşterilerin evlerindeyken danışmanların daire içerisinde sunumları yapması, tapu dairelerine gidilmeden web tapu uygulamasından tapu işlemlerinin yapılabilmesi gibi uygulamalarla dijitalin hayatımıza girmesi bizlerin de bakış açısını değiştirdi” ifadelerini kullandı.

‘Doğaya kaçış başladı’

Şule Alp, teknolojik değişimin yanı sıra tüketicilerin alışkanlıklarının da değiştiğinden bahsetti. Kalabalık olmayan butik sitelere, bahçe katı, geniş balkonlu, kiler odasına sahip dairelere istediklerini anlatan Alp, “Eskiden şehir merkezinde, yüksek rezidanslar, mega projeler tercih edilirken artık şehrin dışında, daha küçük ölçekli projeler isteniyor. Ayrıca yeşil alan, yürüyüş yolları her zaman sorulurdu ama artık onların da önemi daha çok arttı. Müstakil bahçeli evlere hatta şehre yakın köylere kaçış var” şeklinde konuştu.

Çalışma odası isteniyor

Şule Alp’in açıklamalarına bakıldığında ev sahibi olmak isteyenler, evde bir çalışma odası da istiyor artık. Birçok şirketin pandemi sürecinde home office çalışma düzenine geçtiğinden bahseden Alp, “Pandemi döneminde home office çalışma düzenini tecrübe eden şirketlerin bazıları bunu kalıcı hale getirdi. Öte yandan hâlâ tedbir kapsamında ofislerine dönmeyen birçok şirketler var. Ev sahibi olmayı düşünen insanlar bu nedenle artık evlerinde çalışma odası da istiyor” dedi.

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

İnşaatçılar 'online satış'a geçti!


Geri Dön