25 / 04 / 2024

online tapu

online tapu

Koronavirüsle değişen sektörler arasında gayrimenkul sektörü de yer alıyor. Artık evler sanal turlarla dolaşılırken, tapular da online olarak alınıyor.

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Tapu işlemlerinde yeni dönem!

Farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama 15 Eylül'den itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Türkiye genelindeki tapu senedi sayısı 200 milyonu aştı. Yeni kararla "tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı" belgeleri e-devlet üzerinden alınırken, alım-satımda da yeni döneme geçiliyor.

Tapu dairelerinde koronavirüs yoğunluğu!

Web Tapu, vatandaşın tapu müdürlüğüne gitmeden 46 tapu işlemini (satış, bağış, intikal vb.) elektronik ortamda gerçekleştirmesine imkan sunuyor...

Tapu fırsatçılarına paranızı kaptırmayın!

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle tapu müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Bu durumdan yararlanmak isteyen bazı emlakçılar ve iş takipçileri, tapuda erken randevu alacağı vaadiyle e-devlet şifresi ve 600 lira karşılığında erken randevu vaadinde bulunuyor.

İnşaatçılar 'online satış'a geçti!

Koronavirüs salgını nedeniyle satış ofislerinde online satış dönemi başladı. Azalan konut satışlarını online ile artırmak isteyen müteahhitler ilk satışlarını yabancılara yaptı.

Gayrimenkul sektöründe dijital çözümler geliştirilecek!

Emlak sektöründe gelinen son noktayı değerlendiren FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, ''Pandemi sonrası gayrimenkul sektörüne dair daha birçok dijital çözümlerin geliştirileceğini düşünüyorum'' dedi.

Konut satışları 'koronavirüs' engeline takılmayacak!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gayrimenkul sektöründe de önlemler alınıyor. Buna göre, satılık mülkleri video ile pazarlarken; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kararıyla işlemler online olarak gerçekleşiyor.

Web tapu sistemi güncellendi!

Emlak Uzmanı Mustafa Özelmacıklı "Web-Tapu, vatandaşların taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet ortamında yönetebildikleri, taşınmazların tapu kayıt ve konum bilgilerini görüntüleyebildikleri bir sistemdir" dedi...

Tapu işlemlerinde internet devri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği sistemi hayata geçiriyor. Bu kapsamda, vatandaşın işinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Konut projeleri Borsa İstanbul'da satılsın!

CEO Club Finans Zirvesi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, konut projelerinin Körfez'den Balkanlar'a kadar menkul kıymet olarak satılmasını istediklerini belirtti. Karadağ, Türkiye'deki bankacılık sisteminin sağlam olduğunu belirtti.

e-tapu.com hizmete girdi!

İnteraktif danışmanlık hizmeti veren ilk internet sitesi e-tapu.com hizmete girdi 

Gayrimenkul sektöründe "e-tapu" dönemi

Gayrimenkul sektöründe e-tapu dönemi başladı

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!

Yeni bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmete girmeden tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Verilen detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri online şekilde yapılabiliyor. 'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyümektedir. Peki bu işlemler online yapılabilir mi? İşte merak edilen detaylar!

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesinde satış işlemi olan vatandaşlar bu işlemin tamamının tapuya gitmeden online bir şekilde yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmetsizce tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Tapu sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. Peki, başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Aydın İncirlliova'da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Aydın'a bağlı İncirliova Belediyesi ve İncirliova Tapu Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen uygulamada vatandaşlar emlak beyan değeri ile ilgili işlemlerini online ortama aktarabilecek. 

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki emlak beyan değerlerinin tapu sicil müdürlükleri tarafından online olarak alınması 2023’e kadar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu parsel sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar online olarak nasıl sorgulama yapılacağını araştırıyor. Peki TAKBİS tapu sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

TOKİ'den tapu devri işlemlerinde kolaylık!

TOKİ tarafından hazırlanan, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre tapu işlemleri artık online olarak gerçekleşecek.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend: Online satışlar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber gayrimenkul şirketleri talepleri karşılayabilmek için müşterilerine konut ve ofisleri sanal turlarla gezdirirken, satın alma ve tapu işlemleri de online ortamda yürütülüyor.

Web Tapu ile yaklaşık 30 bin konut satıldı!

Başvuruların Web Tapu uygulaması üzerinden online alınmaya başladığı 18 Mart tarihinden ay sonuna kadar 113 bin işlem yapıldı.

Tapu.com iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı!

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, yeni anlaşmalarla beraber iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı.

online tapu Haberi

online tapu

Kovid-19 salgını ile birlikte gayrimenkul sektörü değişti. Artık gayrimenkuller sanal turlarla dolaşılırken tapular da online alınıyor. Diğer yandan kalabalık olmayan butik sitelerin ve bahçeli, teraslı evlerin popüerliği hızla arttı. 

Yeni Asya'dan Recep Bozdağ'ın haberine göre; Kovid-19 salgını ile birlikte emlak sektöründe teknolojik alt yapı ve dijital değişimin önünün açıldığına dikkat çeken Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Artık mülkler video, drone ve 360 sanal turlar ile gayrimenkul çekimleri gerçekleştirilerek yatırım yapmak isteyenlere gezdiriliyor. Şirket toplantılarının video konferans ile yapılması, müşterilerin evlerindeyken danışmanların daire içerisinde sunumları yapması, tapu dairelerine gidilmeden web tapu uygulamasından tapu işlemlerinin yapılabilmesi gibi uygulamalarla dijitalin hayatımıza girmesi bizlerin de bakış açısını değiştirdi” dedi. Şule Alp, teknolojik değişimin yanı sıra tüketicilerin alışkanlıklarının da değiştiğine dikkat çekti....