18 / 05 / 2024

Kripto neden dalgalı seyrediyor? Bitcoin düşüş sebebi ne?

Kripto neden dalgalı seyrediyor? Bitcoin düşüş sebebi ne?

Son enflasyon raporunun Amerika'dan gelmesinin ardından kripto para borsası fırtınalı bir denize döndü. Bitcoin, bu karmaşada önce dağların zirvesine tırmandı, ancak sonra beklenmedik bir şekilde serbest düşüşe geçti. İlgili analistler konuyla ilgili açıklamalarını dile getirdiler.



ABD'den dün yayınlanan enflasyon verileri sonrası Bitcoin ( BTC ), kısa bir süreliğine 28.405 dolar seviyelerine tırmandı. Ancak bu yükselişin ardından ani bir karar değişikliğiyle yönünü tamamen değiştirdi beklenmedik bir şekilde 26.885 dolara kadar düşüş gösterdi. Ancak Bitcoin, tekrar canlanarak  27.700 dolar seviyelerine ulaştı.

Bitcoin piyasasındaki dalgalanma devam ederken ÜFE verilerinin ardından, lider kripto para birimi Bitcoin, 27.450 dolarlık alanda yeniden gezinmeye başladı.

Kripto neden dalgalı seyrediyor? Bitcoin düşüş sebebi ne?

“ Şu an itibarıyle, boğalar ve ayılar genel olarak kısa vadeli teknik mücadele alanında bulunuyorlar”

Kitco kıdemli teknik analisti Jim Wyckoff, BTC'nin mart ayının ortasından beri işlem gördüğü skalanın üzerinde durmuştur. Wyckoff'a göre içinde bulunduğumuz ayın Bitcoin vadeli fiyatları da son zamanlarda 27.000 dolar seviyesindeki kilit destek hattını test etmek için düşüş yaşadı.

Jim Wyckoff, Bitcoin piyasasında boğaların hafta ortasında biraz dalgalanma yaşadığını belirtti. Eğer destek çizgisinin altına bir düşüş gerçekleşirse, ayıların fiyatlarda yeni bir düşüş öngörmek için güç kazanabileceğini ifade etti. Wyckoff ardından, “ Şu an itibarıyla, boğalar ve ayılar genel olarak  kısa vadeli teknik mücadele alanında bulunuyorlar.” şeklinde içinde bulunduğu Bitcoin piyasasını özetledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön