25 / 04 / 2024

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

Coinoxs kurucularından Can Azizoğlu, kripto para varlıklarının sıcak cüzdanlarda tutulmasının, güvenliğin kripto para piyasalarına bırakılması anlamını taşıdığını belirtti.



Kripto para piyasasında herhangi bir düzenleme ve denetim mekanizmasının bulunmaması, yatırımcıların güvenlik kaygılarının artmasına neden oluyor. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; CoinMarketCap verilerinde, 152 milyar doları bulan merkeziyetsiz borsa (DeFi) türlerinin güvenlik açıklarından ortaya çıkan kayıpların, 2020 yılında 12 milyar dolara ulaştığı belirtildi. Bunun 10,5 milyarlık bölümü dolandırıcılık ve hırsızlık vakaları sebebiyle oluştu.

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

Türkiye’de Thodex'ten sonra Vebitcoin, SmartTrade Coin, DogeCoin Mining ve Bitrota olacak şekidle 5 kripto para şirketinin adının karıştığı dolandırıcılık soruşturmaları devam ederken, cüzdanların çalınması ve usulsüzlere ilişkin güvenlik riskleri de gündemde yer alıyor. Blok zinciri veri tabanının ana bileşenlerinden biri olan soğuk cüzdanın yatırımları hırsızlık ve dolandırıcılık risklerine karşı güvenceye aldığına dikkat çeken Coinoxs kurucularından Can Azizoğlu, “Soğuk cüzdan, varlıklar için kontrolü tamamen yatırımcıya bırakan güvenli bir alan oluşturuyor. Güçlü bir bağışıklık sistemiyle varlıkların çalınması ya da yatırımcı bilgilerinin elde edilmesi için geliştirilen virüslere karşı geçit vermiyor. Varlıklar için anahtarının sadece yatırımcısında olduğu bir güvenlik duvarı oluşturuyor” diye konuştu.

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

Yatırımcıları soğuk cüzdan kullanmaya teşvik ediyor

Can Azizoğlu, sene sonuna özel düzenledikleri kampanyayla ilgili şunları kaydetti:

“Forbes, Techcrunch ve Bloomberg gibi global yayın kuruluşlarının tavsiye ettiği, dünyada aktif 1,5 milyon olmak üzere toplam 4 milyon kullanıcıya sahip, dünyanın en güvenilir soğuk cüzdanı Ledger ile varlıkların güvenceye alınmasını sağlıyoruz. 20 Aralık tarihinde başlattığımız yıl sonu kampanyamız ile yatırımcıları soğuk cüzdan kullanmaya teşvik edeceğiz. Kampanya kapsamında 1 Ocak 2022 tarihine kadar yüzde 10’luk indirim avantajının yanı sıra kurulum hizmeti de sunuyoruz. Yatırımcılarımız platformumuz üzerinden ya da ofisimize gelerek kampanyamızdan faydalanabiliyor.”

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

"Yatırımların güvenliğini 3. partiye bırakmayın"

Varlıkların sıcak cüzdanlarda tutulmasının, güvenliğin kripto para piyasalarına bırakılması anlamını taşıdığını belirten Coinoxs kurucularından Can Azizoğlu, “Varlıkların güvenliğinde anahtar kelimeler yatırımcıların elini güçlendiriyor. Sıcak cüzdanlar ise güvenliği, 3. parti olarak kabul edilen borsaların kontrolüne teslim ediyor. Her ikisi de güvenlik beklentisini tek başına karşılamıyor. Yatırımcılar altın için nasıl bir kasaya güveniyorlarsa kripto para yatırımları için de soğuk cüzdana güvenmeliler” ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Dijital TL, paraların yerini alacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön