28 / 03 / 2024

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Hecoin!

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Hecoin!

Türkiye'de çok sayıda kripto para yatırımcısını mağdur eden Thodex vurgununun ardından yeni bir dolandırıcılık vakası yaşandı. Hecoin ile çok sayıda kullanıcının parası buhar oldu. 



Kripto para borsasında işlem yapan vatandaşların paraları bu kez de Hecoin’le ortadan kayboldu. Hürriyet'te yer alan habere göre; Tam ismi Heroes & Empires Coin olan firma geçen Ekim ayında Yavuz Bunul isimli kişi tarafından Hint Okyanusu’nda bulunan Seyşeller adası merkezli olarak kuruldu. Şirket yetkilileri internet sitesi üzerinden Hecoin’in tanıtımını gerçekleştirdi. Kendilerine ait telefon uygulaması da çıkaran firma, buradan ilk ön satışlarını yaptı. Uygulamaya dünyaca ünlü kripto uygulamalarından para transferleri de yapıldı. 

Hecoin şirketi, iddiaya göre sosyal medyada faaliyet gösteren coin fenomenlerine reklam verdi. Fenomenler aracılığıyla binlerce kullanıcıya ulaşan Hecoin şirketi, ön satışında 20 bin aktif üyeye hizmet verdi. Şirket hesabına binlerce dolar para gönderildi. Yoğun ilgi sebebiyle coin’lerin tane fiyatı 400 dolara kadar çıktı. Hecoin’in tüm reklamlarında şirket yabancı bir firmaymış gibi gösterildi.

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Hecoin!

Bir gecede sıfırlandı

Kripto alış ve satışlarının yapıldığı Hecoin uygulamasında önceki hafta sorunlar meydana geldi. Uygulamada özellikle para çekme işlemleri yavaşlamaya başladı. Dün gece ise Hecoin hisseleri sıfıra indi. Dolandırıldığını anlayan binlerce kullanıcı Twitter’da şikayet gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde ise Hecoin’in telefon uygulamaları kapandı. Kullanıcılar işlem yapamaz hale geldi. Son olarak da şirketin Amerika merkezli gösterilen Twitter hesabı da kapandı. Thodex vurgunu sonHecoin’de yaşanan skandal sonrası yüzlerce kişi mağdur oldu. Mağdur vatandaşlar sosyal medya hesaplarından Hecoin’i öneren fenomenlere tepki gösterdi. Yaşanan olayın ardından binlerce doların buhar olduğu öne sürülüyor.

Kripto paralarda 240 bin dolarlık vurgun! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön