23 / 04 / 2024

Kripto para şikayetleri yüzde 1278 arttı!

Kripto para şikayetleri yüzde 1278 arttı!

Çözüm platformu Şikayetvar, 2021'in ilk yarısı için şikayet verilerini paylaştı. 2021’e damgasını vuran kripto paralarla ilgili şikayetler de Şikayetvar verilerinde yer aldı. 2021’in ilk 6 ayında kripto para şikayetlerinin yüzde 1278 yükseldiği görüldü.



Çözüm platformu Şikayetvar, 2021'in ilk yarısı için şikayet verilerini paylaştı. 2021 yılının ilk 6 ayını değerlendiren Şikayetvar’a göre 219 bin 564 şikayet rakamıyla e-ticaret, en çok şikayet edilen sektör olarak belirlendi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; kripto paralara ilişkin yapılan şikayetlerin de 2021’in ilk yarısına damga vurduğuna dikkat çekildi.

Kripto para şikayetleri yüzde 1278 arttı!

Tüketicilerin satın alma kararında nelerin önceliklerde yer aldığına, en çok şikayet edilen sektörlere ve şikayet konularına yer verilen raporda, değişen tüketici alışkanlıklarına ilişkin veriler de bulunuyor.

2021’e damgasını vuran kripto paralarla ilgili şikayetler de Şikayetvar verilerinde yer aldı. Paribu ve Binance; Şikayetvar’da en çok merak edilen markalar arasında oldu.

Kripto para şikayetleri yüzde 1278 arttı!

KRİPTO PARA DAMGASINI VURDU

E-ticaret sektörünün alt kırılımlarına bakıldığında pazaryeri siteleri, tesettür giyim siteleri ve ikinci el giyim sitelerinin bu alanda en çok şikayete konu olan kategoriler olduğuna vurgu yapıldı. 2021 yılının ilk 6 ayında en çok şikayet edilen bir başka sektör olan finans sektöründe özel ve kamu bankaları tüketicilerin problemlerle karşılaştığı alanlar olarak dikkat çekiyor. Yine aynı sektör başlığı altında bulunan kripto para şikayetlerinin bu dönemde artış gösterdiği belirlendi (47 bin 146). 

EN ÇOK KARŞILAŞTIRILAN İKİ MARKA BİANCE VE PARİBU OLDU

Markaların müşteri memnuniyeti ve şikayet yönetimi konularına ilişkin performanslarının karşılaştırıldığı ‘Marka Karşılaştır’ verilerine göre, 2021’in mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında en çok kripto para sektöründeki Biance ve Parib'nun karşılaştırıldığı belirlendi (38 bin 534). 

Kripto para şikayetleri yüzde 1278 arttı!

İLK 6 AYDA KRİPTO PARA ŞİKAYETLERİ YÜZDE 1278 ARTTI

Şikayetvar verilerine bakıldığında 2021’in ilk 6 ayında kripto para şikayetlerinin yüzde 1278 yükseldiği görüldü. 3 bin 690 olan şikayet sayısı 47 bin 14'e ulaştı.

Bitcoin almak için doğru zaman mı?

Bitcoin düşüşe geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön