25 / 04 / 2024

Kripto paralar balon mu?

Kripto paralar balon mu?

2008'de ABD'de meydana gelen büyük emlak krizini tahmin eden ve kendi cebini doldurmasının yanısıra fonuna da milyarlarca dolar kazanç sağlayan ünlü hedge fon yöneticisi John Paulson, "Ben kripto paralara hiçbir şekilde inanmıyorum. Bunların hepsi balondur" dedi.



2008'de ABD'de meydana gelen büyük emlak krizini tahmin eden ve kendi cebini doldurmasının yanısıra fonuna da milyarlarca dolar kazanç sağlayan ünlü hedge fon yöneticisi John Paulson, kripto paralarla ilgili konuştu. 

Timetürk'te yer alan habere göre; John Paulson, kripto paraları "balon" şeklinde tanımlayan kişiler grubuna dahil oldu. Paulson, "Ben kripto paraları, arzı sınırlı olan 'hiçbir şey' olarak görüyorum" diye konuştu.

Kripto paraların değersiz birer balon olduğuna vurgu yapan Paulson, altına övgüler yağdırdı ve değerli metali enflasyon konusunda güvenli bir liman şeklinde işaret etti:

Kripto paralar balon mu?

“Enflasyon olduğunda altına kaçış hızlanır”

“Altının enflasyon önemlerinde çok iyi hareket ettiğini biliyoruz. 70'lerde iki haneli enflasyon oranı olduğunda altının parabolik bir yükseliş kaydettiğini gördük. Peki altın o dönem neden parabolik şekilde yükseldi? Bunun sebebi, çok sınırlı bir arza sahip olması. Eğer %2 getirili uzun vadeli Hazine tahvillerden alırsanız, ve faizler %5 artarsa o tahvillerin değeri azalır. Ayrıca bankada nakit paranız duruyorsa ve bunun faizi de yüzde sıfır ise, enflasyon da %4 olursa, yine paranızın değeri kademeli olarak düşecektir. Enflasyon yükseldiğinde, gidilecek en iyi yer altındır. Burada da altına bir yatırım dalgası olmaya başlar. Yatırım arttıkça, parabolik yükseliş de sertleşir.”

“Beklentilerin de ötesinde bir enflasyon bekliyorum”

Bitcoin'in de doğmasına neden olan 2008-2009 krizini öngören 65 yaşındaki yatırımcı, katılım gösterdiği programda dolar üzerindeki baskıların yükselmesini ve enflasyon oranlarının da artmasını beklediğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Enflasyonu en iyi gösteren olgu para arzıdır. Geçmişte basılan paraların piyasaya girmediğini ve arza katılmadığını görmüştük. Bu sefer ise para, para arzına dahil oldu. Geçen yıldan bu yana paranın arzı %25 gibi bir oranda artış yaşadı. Bu yüzden ben, beklentilerin de ötesinde bir enflasyon bekliyorum”

Kripto paralar balon mu?

“Kripto paraların hiçbir değeri yok. Tamamen balon”

Kripto paraların hiçbir gerçek değeri bulunmadığına ve bu varlıkların tamamen balon olduğuna dikkat çeken Paulson, kendisinin Bitcoin'i neden short'lamadığı sorusuna ise “Short'lamak için bile çok volatil” dedi. Paulson, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Ben kripto paralara hiçbir şekilde inanmıyorum. Bunların hepsi balondur. Ben kripto paraları, arzı sınırlı olan ‘hiçbir şey' olarak görüyorum. Talep olduğu zaman yukarı çıkıyor ancak talep azaldığında da aşağıya inecektir. Hiçbir gerçek değeri yok. Kripto paralarda aşağı gidiş sınırsız olabilir. Ben niye short'lamıyorum? Çünkü uzun vadede haklı olsam bile, kısa vadede 5 bin dolardan 45 bin dolara gidebiliyor. Dolayısıyla haklı bile olsam paramı kaybedebilirim. Short'lamak için bile çok volatil."

Ethereum'a hacker saldırısı yapıldı!

Kripto para dolandırıcılarından yeni taktik!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön