26 / 04 / 2024

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

Kripto para piyasalarının ABD'nin düzenleme girişimlerini, Fed kararını ve Ripple davasını izlediği belirtiliyor. Ocak'ta sert düşen Bitcoin 40 bin dolar seviyesine geçerek 44 bin dolar seviyelerini görürken, kriptolar Fed kararı ve ABD'nin atacağı düzenleme adımlarının ardından yaşanacak gelişmeler



Bitcoin, Ocak'ta yaşadığı depremden sonra toparlanma sürecine girerken kripto para piyasasının dikkati ABD Senatosu’ndaki kripto toplpantısında ve Ripple davasında olacak. Ayrıca bugün duyurulacak ABD enflasyonu da piyasa tarafından yakından izleniyor. 

Bu gelişmeleri takip eden Bitcoin 44 bin 440 dolar seviyesinden işlem görürken Ethereum 3 bin 210 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Kripto paralar bu 3 gelişmeye kitlendi! İşte yön belirleyecek o gelişmeler...

SENATO MADENCİLERİ DİNLEYECEK

Ocak ayı boyunca değer kaybeden Bitcoin, toparlanma ile beraber 44 bin seviyelerine yükselirken bugün piyasa kripto para madencilerinin ABD Senatosu’ndaki kripto oturumunda vereceği ifadeyi izleyecek.

Oturumda Bitcoin'in çevreci olmadığı fikriyle ilgili madenciler savunmada bulacak. Ayın 15'inde ise yine Senato'da stablecoinler'e ilişkin başka bir rapor sunulacak.

Önümüzdeki hafta çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı da yatırımcının odaklandığı başka bir durum oldu. Fed öncesi piyasada genel beklenti Mart'ta faiz yükseltileceği yönünde. Fakat Fed’in açıklamalarında tonu giderek şahinleştirmesi, faiz yükselişinin tutarı ve sıklığı konusunda farklı beklentileri getiriyor. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön