24 / 04 / 2024

Kripto paralarda neler oluyor?

Kripto paralarda neler oluyor?

Kasım'da ralli yapan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri 2022'ye de olumsuz girdi. Peki kripto paralarda neler oluyor?



Kazakistan'da yaşanan iç karışıklık da son dönemlerde düşüşte etkin rol oynadı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para madenciliğinin önemli ülkeleri arasında yer alan Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarının protesto edilmesi ve sonrasında askeriye devreye girdi ve Kazakistan'da iç karışıklıklar başladı. Rusya'dan da konu ile ilgili destek alan Kazakistan, protestocuları uyarmadan vurması iç karışıklığı tetiklerken mağazaları da yağmayanların sayısı da artış gösterdi. Yaşanan gelişmelere göre, enerji sorunu yaşanacağı beklentisi ve internetin kesilmesi sebebiyle Kazakistan'da da kripto para madenciliği de adeta durma noktasına geldi.

Kripto paralarda neler oluyor?

BITCOIN NASIL SEYREDİYOR?

Yatay şekilde seyreden ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen bitcoin 42 bin dolar seviyelerinde denge bulmaya çalışıyor. Merakla beklenen ve ABD'deki Aralık ayı enflasyon verisine de odaklanan kripto para birimi Bitcoin güne 42 bin 798 dolardan başladı. Açıklanan verilere göre, gün içinde en düşük 42 bin 470 dolar, en yüksek de 42 bin 959 dolar seviyelerine ulaştı. Açıklanan verilere göre, saat 06.58 itibarıyla 42 bin 630 dolar seviyesinde. Yine açıklanan verilere göre, bitcoin'in dominansı da yüzde 40 seviyesinde.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön