26 / 04 / 2024

Kripto paralarda Putin depremi! Milyonlarca yatırımcı şok oldu!

Kripto paralarda Putin depremi! Milyonlarca yatırımcı şok oldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınmasıyla beraber küresel piyasalarda ve kriptolarda sert değer kayıpları kaydedildi. Kriptoların devi Bitcoin yüzde 7, Ethereum da yüzde 8'e yakın kayıplar gördü.



FED ETKİSİ DE VAR

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen kriptolardaki değer kaybının ana sebebiyse Rusya-Ukrayna problemi olarak ön plana çıkarken, bir taraftan da ABD Merkez Bankası Fed'in Mart'ta faiz artırma planı bulunması da düşüşleri getiriyor. Fed, enflasyonun kontrol edilmesi amacıyla faizleri artırmayı planlıyor; böylece dolarda da değer artışlarının yaşanması öngörülüyor. 

REGÜLASYONLAR DA GELİYOR

Kripto paralarda ülkeler tarafından regülasyonların duyurulması ve çalışmaların tam gaz sürmesi de değer kaybına neden oluyor. Regülasyonlar sonucunda verilecek kararlar, kara para aklamanın önüne geçip kripto parlara düzen getirecek. 

Kripto paralarda Putin depremi! Milyonlarca yatırımcı şok oldu!

MADENCİLİK FAALİYETLERİ DE YAVAŞLADI

Kripto para madenciliği faaliyetlerinde de ülkeler tarafından yapılan baskılar sebebiyle yavaşlamalar oldu. Enerji fiyatlarında kaydedilen yükselişler gerekçesiyle ülkeler kripto para madenciliğinin yapılmasına engel olruken; madencilik aracılığıyla kazanılan gelirler de azaldı. Madencilik cihazlarının fiyatlarında gerçekleşen yükseliş de, çip krizi ve enerji fiyatlarının artışının yanı sıra düşüş trendi içinde kalan kripto paralara ilginin düşmesi, madencilikten kazanılan gelirin en düşük seviyede olmasını sağlıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön