05 / 05 / 2024

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

İran hükümeti ilk kez kripto para ile ithalat siparişi verdi. Bu hamle yıllardır süren ağır ABD ekonomik yaptırımlarından kaçışın bir yolu olabilir değerlendirmeleri yapılıyor.



Öte yandan geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırma, dünyadaki kripto para madenciliğinin yüzde 4,5'inin, ülkedeki düşük elektrik maliyeti nedeniyle İran'da yapıldığını ortaya koymuştu. Kripto para madenciliği, İran'ın ithalatta kullanabileceği ve yaptırımların etkisini hafifletebileceği yüz milyonlarca dolar kazanmasına yardım edebilir.

2015 yılında yapılan nükleer anlaşması kapsamında İran'ın nükleer programı kısıtlanmış, ülke bunun karşılığında ise ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarından muaf tutulmuştu. Ancak bir önceki dönem ABD Başkanı olan Donald Trump'ın 2018'de anlaşmadan çekilerek İran'a yeniden ağır yaptırımlar başlatmasından yaklaşık bir yıl sonra Tahran da kısıtlamaları ihlal etmeye başlamıştı. Bu sıralar ise ülke yüksek enflasyon, temel tüketim maddelerinde aşırı pahalılık ve bu malzemelerin tedarikinde yaşanan sıkıntılarla karşı karşıya.

https://emlakkulisi.com.tr/kripto-parada-neler-oluyor-bitcoin-rekor-kirdi-yatirimcilar-bu-haberi-okumadan-gecmeyin

https://emlakkulisi.com.tr/kripto-para-borsasindan-11-milyar-dolarlik-dev-zarar

https://emlakkulisi.com.tr/abd-hazine-bakanligi-kripto-para-birimi-karistiricisi-tornado-cashi-yaptirim-listesine-aldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön