28 / 03 / 2024

Kripto parayla gayrimenkul satışında rekor kırıldı! 

Kripto parayla gayrimenkul satışında rekor kırıldı! 

Gayrimenkul alımlarında kripto para kullanımına izin veren  Arte Surfside, Mayıs ayında kripto parayla 22,5 milyon dolarlık satış yaptığını açıkladı. 



Miami şehrinde bulunan Arte Surfside gayrimenkul satışlarında  Bitcoin ve Ethereum ile beraber çok sayıda kripto para ödemelerini kabul ediyor. Sözcü'de yer alan habere göre; apartman daireleri için kripto para ödemelerini kabul edeceklerini açıklayan Surfside bu açıklamanın ardından Miami Beach’in Surfside semtindeki özel bir çatı katı dairesini rekor tutarda  kripto parayla satışını gerçekleştirdi. 

12 katlı bir binanın dokuzuncu katında yer alan çatı katı 5 bin 67 metrekare büyüklüğe sahip. Çatı katı içerisinde dört yatak odası ve dört banyo yer alırken, dairenin okyanus manzarası ve  2 bin 960 metrekare terası bulunuyor.

Arte Surfside, kripto parayla satın alma işlemini yapan kişiyi ve ödeme tutarı hakkında açıklama yapmadı. 

Kripto parayla gayrimenkul satışında rekor kırıldı! 

Arte’nin kod geliştiricisi Giovanni Fasciano, satışa yönelik yaptığı açıklamada, “Kripto para, servetin geleceğidir ve bunun sadece başlangıç olduğuna inanıyoruz. Arte, bu satışların nasıl görünebileceği ve ne kadar hızlı gerçekleşebileceği konusunda emsal oluşturdu. Bu, yeni dünyanın temelini attığımız için gururluyuz” dedi.

Bazı aracı kurumlar kripto işlemlerini gerçekleştirmek için uzmanlarla çalışmaya başladı, fakat çoğu kurum henüz kripto para ödemelerini kabul etmiyor. Satıcılar alıcılardan kripto paralarını nakide çevirmesini talep ediyor. 

Kripto parayla gayrimenkul satışında rekor kırıldı! 

Propy adlı bir start-up da dahil olmak üzere yeni firmalar emlakçılar için kripto kursları sunmaya başladı ve böylelikle yeni bir sektör oluştu.

Fasciano yaptığı bir röportajda kriptonun geleceğe yön vereceğini fakat gayrimenkul sektörünün güçlü bir yatırım aracı olmayı sürdüreceğini dile getirdi.

 

Kripto paralarda son durum ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön