26 / 04 / 2024

Kripto patlaması ülkeyi kasıp kavuruyor

Kripto patlaması ülkeyi kasıp kavuruyor

İngiltere’nin biri olan bankalarının yüzde 50’sinden fazlası, dijital para birimi işlemlerini kolaylaştırıyor. Finder verileri, İngiltere’de dijital para birimlerinden herhangi birine haiz 4,1 milyon İngiliz olduğunu belirtiyor.



İngiltere’de kripto varlıklar, Birleşik Krallık Hükümeti’nin dijital paraların mülkiyeti, kullanımı ve ticareti mevzusundaki müsamahakar tavrının keyfini sürüyor. İngiltere’nin önde gelen bankalarının yüzde 50’sinden fazlası, dijital para birimi işlemlerini kolaylaştırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere bakılırsa, Cezayir, Bangladeş, Bolivya, Mısır, Endonezya ve Gana şeklinde dijital para birimlerinin yasaklandığı ülkelerden farklı olarak İngiltere, son aşama değişken ve volatil olan dijital mevcudiyet sınıfı için kapılarını aleni bırakıyor. Bunda İngiltere’nin, ülkeyi bir dijital mevcudiyet cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla kriptolar için düzenleyici bir ortam oluşturmaya çalışmasının etkisi olduğu kabul ediliyor. En önemlisi ise İngiltere’de kripto para borsaları vasıtasıyla piyasaya giren yatırımcı sayısında da son dönemde bariz bir artış görülüyor.

Bitcoinist’ten Christian Encila’nın haberine nazaran, bugün, dijital paralarla ilgilenen işletmelerin Finansal Yürütme Kurulu'ndan (Financial Conduct Authority - FCA) kayıt yaptırması ve onay alması gerekiyor. Bu, esas olarak, kara para aklamayla mücadelenin dijital mevcudiyet çeşitleriyle ilgili şirketler tarafından da sıkı bir şekilde gözetilmesini ve bunlara uyulmasını sağlamayı amaçlıyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön