26 / 04 / 2024

Kripto patlaması ülkeyi kasıp kavuruyor

Kripto patlaması ülkeyi kasıp kavuruyor

İngiltere’nin biri olan bankalarının yüzde 50’sinden fazlası, dijital para birimi işlemlerini kolaylaştırıyor. Finder verileri, İngiltere’de dijital para birimlerinden herhangi birine haiz 4,1 milyon İngiliz olduğunu belirtiyor.



Ülkedeki bankalar ise dijital para birimleri konusunda çok açık fikirli bir tavır sergiliyor ve birçok müşterinin alım satım platformlarıyla iş yapmasına izin veriyor.

İNGİLTERE KRİPTOYA ISINIYOR

İngiltere’de büyük bankaların dijital para birimlerine yönelik bu sıcak yaklaşımının zaten yüksek olan yatırımcı ilgisini çoğaltması bekleniyor. Finder verileri, İngiltere’de dijital para birimlerinden herhangi birine haiz 4,1 milyon İngiliz olduğunu ve bunların yüzde 33'ünün piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'e sahip bulunduğunu ortaya koyuyor.

İngiltere’nin genelinde yüzde 8 olan kripto para sahiplik oranı, yüzde 15'lik küresel ortalamanın fazlaca altında seyrediyor. Hindistan, yüzde 29'sevinç iyelik oranıyla bu alandaki yarışın lideri konumunda bulunuyor.
Ülkede Bitcoin’in peşinden Ethereum ve Dogecoin ile Cardano, en yüksek iyelik oranına haiz kripto para birimleri olarak öne çıkıyor. İngiltere’de dijital para birimlerine yönelik sahiplikte erkekler ve hanımefendilerin payı ise sırasıyla yüzde 72 ve yüzde 28 olarak seyrediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön