29 / 03 / 2024

Kripto piyasasında batışlar sürüyor! BlockFi de iflas bayrağını çekti!

Kripto piyasasında batışlar sürüyor! BlockFi de iflas bayrağını çekti!

FTX'in çöküşü ile başlayan sorunlar kripto para dünyasını sarsıyor. Kripto şirketi BlockFi, dün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. İflaslar daha da yayılabilir.



Önde gelen kripto platformu BlockFi dün Bermuda Yüksek Mahkemesi’ne iflas kararı için başvuruda bulundu. 2 hafta önce FTX’in çöküşündan sonra kripto ekosisteminde başlayan olumsuzluklar zinciri, piyasada faaliyetlerini sürdüren tüm şirketleri tehdit ediyor.

Luna çöküşü, kripto kredi şirketleri Celsius ve Voyager’in iflasları ve sonrasında FTX’in çöküşü ile başlayan sıkıntılar, kripto para dünyasında bu yıl adeta bir deprem etkisi yarattı.

FTX’in çöküşünün ardından BlockFi da dün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Ayrıca şirket giderleri azaltmak için çalışanlarının büyük çoğunluğu da işten çıkarılacak.

FTX CEO’SUNA DAVA

Kripto ticaret varlık platformu hizmeti veren ve kullanıcılarına faiz getirisi de sunan BlockFi, FTX’in çöküşünün yarattığı sorunlara “önemli ölçüde maruz kaldığını” açıklamıştı. Şirketin,  FTX’le yüzlerce milyon dolarlık kredi anlaşmaları bulunuyordu.

BlockFi, FTX’i 275 milyon dolar ile ikinci en büyük alacaklısı olarak listelemişti. Şirket bu nedenle iflas başvurusuyla birlikte eski FTX CEO'su Sam Bankman Fried’a da dava açtı.

Kripto piyasasında batışlar sürüyor! BlockFi de iflas bayrağını çekti!

Öte yandan halihazırda 100 binden fazla alacaklıya sahip olan BlockFi sahip olduğu kripto paraların bir kısmını da sattığını duyurdu. Kripto platformu, bu satışlardan 238 milyon 600 bin dolar nakit elde etti.

BlockFi, iflas başvurusunu duyurduğu sırada kasasında 256 milyon 900 bin dolar nakit tuttuğunu ve bu miktarın yeniden yapılanma sürecinde operasyonları desteklemek için yeterli olacağını ifade etmişti.

MADENCİLİK ŞİRKETLERİNDEN BÜYÜK ALACAK


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön