19 / 04 / 2024

Kuyumcukent Ortadoğu'nun altın, gümüş ve mücevher merkezi olma yolunda!

Kuyumcukent Ortadoğu'nun altın, gümüş ve mücevher merkezi olma yolunda!

Kuyumcukent' in yeni yönetimi, Atatürk Havalimanı'ndaki transit yolcuları, bekleme saatlerinde Kuyumcukent' e çekmeyi planlıyor, yönetimin bir başka projesi de Ortadoğu'da tanıtım için Valilik bünyesinde komisyon kurmak...






Kuyumcukent'in yeni yönetimi, Atatürk Havalimanı'ndaki transit yolcuları, bekleme saatlerinde Kuyumcukent'e çekmeyi planlıyor, yönetimin bir başka projesi de Ortadoğu'da tanıtım için Valilik bünyesinde komisyon kurmak. 


 Günde 1.7 tonluk altın üretimi yapılan Yenibosna'daki Kuyumcukent, "Ortadoğu'nun altın, gümüş ve mücevher merkezi olma" misyonunu gerçekleştirmek için birçok projeye başlıyor. 


Mart ayındaki seçimle göreve gelen yeni yönetim, önce bütçe operasyonu yaptı. 7 fabrika, binin üzerinde atölye, 128 çağdaş ofis ve 627 bağımsız bölümden oluşan Kuyumcukent'in (Evlilik ve Altın Alışveriş Merkezi) yüzde 32 seviyesindeki doluluk oranı yüzde 47'ye çıkarıldı. Kuyumcukent İşletme AŞ (KİAŞ), "Ortadoğu'nun en büyük entegre altın ve mücevher üretim ve ticaret merkezi" hedefini gerçekleştirmek üzere tanıtım planlaması yaptı. Bu kapsamdaki projelerden biri Türk Hava Yolları'nın (THY) AHL'deki transit yolcularını Kuyumcukent'e çekmek. KİAŞ yönetimi, transit yolcuların uçuş öncesi bekledikleri süreyi Kuyumcukent'te geçirmeleri için THY yönetimi ile görüşmelere başladı.


KİAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Selami Tütüncüoğlu, işyerleri, plaza ve ofislerle birlikte 20 bin insanın bir arada yaşadığı böyle bir alanın dünyada bulunmadığını, halen AVM haricindeki bölümde doluluk oranının yüzde 97, AVM bölümünde ise yüzde 47 olduğunu belirtti. Tütüncüoğlu, "Bu oranı yıl sonunda yüzde 70'in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 


Valilikle komisyonu kurulacak Yeni yönetim olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaptıkları görüşmenin ardından Kuyumcukent'in tanıtımı, desteklenmesi, gelişiminin sağlanması ve taleplerinin değerlendirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildiğini bildiren Tütüncüoğlu, komisyonun başında valiliğin görevlendirileceği kişinin bulunacağını kaydetti. 

Selami Tütüncüoğlu, Kuyumcukent için sloganlarının "üretimden halka satış" olduğunu hatırlatarak, "Burası aynı zamanda bir evlilik merkezi. Bahçelievler Nikah Dairesi'nin bünyemizde yer alması dolayısıyla haftasonlan 10-15 nikah kıyılıyor, düğün salonlarımızda ise hemen hemen her gün 3 düğün yapılıyor. Evlenmeye karar KİAŞ Genel Müdürü Selami Tütüncüoğlu, AVM haricindeki bölümde doluluk oranının yüzde 97 AVM'de yüzde 47 olduğunu belirtti. 


BIST tesisleri gelecek teknopark da düşünülüyor KİAŞ Genel Müdürü Selami Tütüncüoğlır, günlük 20 bin ziyaretçi sayısına ulaşan Kuyumcukent'e Afrika ülkelerinden gelenlerin arttığını ifade ederek, şimdi Ortadoğu'da tanıtıma yoğunlaşacaklarını kaydetti. İTO Mücevherat Mühendisliği Fakültesi'nin bir yıl veren çiftlerin aradığı her şeyi bulabileceği ve her türlü alışverişini yapabildiği bir yer burası" dedi. 


Dubai'deki modelini getirmek istiyorlar THY'nin Atatürk Havalimanı'ndaki transit yolcularının Kuönce Kuyumcukent'te eğitime başladığını hatırlatan Tütüncüoğlu, Merkez Bankası'nın Avrupa yakası veznesi. Takas ve Saklama Merkezinin yanında İstanbul Altın Rafinerisi, Borsa İstanbul Saklama Merkezini de bünyesinde bulunduran Kuyumcukent'in; gelecek dönemde açılacak Borsa yumcukent'e getirilmesiyle ilgili projeleri olduğunu anlatan Tütüncüoğlu, "Transfer için havaalanında bekleyen turistlerin alışveriş ve mola vermeleri için birkaç saatliğine buraya getirilip daha sonra tekrar havaalanına bırakılmasını içeren projemiz için İstanbul Altın Saklama Merkezi ve Elmas Borsası ile birlikte "finans merkezi" olacağınım iddia etti. Tütüncüoğlu. diğer bir proje olarak kuyumculuk alanında faaliyet gösteren teknoloji şirketlerini bir araya getirmek için Kuyumcukent'te Teknopark düşünüldüğünü de kaydetti. 


THY yönetimi ile görüşmeye başladık. Bu konuda bir takım mevzuat sorunları var. Vize, çıkış gibi... Bir yolcu, havaalanından çıktığı anda ülkeden çıkmış gibi değerlendiriliyor. Dubai'deki modeli buraya getirmek istiyoruz" diye konuştu. 


Yıldız Taşdelen Erli/ Dünya Gazetesi


Geri Dön