19 / 04 / 2024

Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi'nde ışıklandırma çalışmaları tamamlandı!

Kuzey Ankara Dönüşüm Projesi'nde ışıklandırma çalışmaları tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara rekreasyon alanında yol kenarlarına aydınlatma yapıldı. Özel olarak aydınlatılan Selçuklu motifli kaplamalar, Kuzey Ankara Vadisi alanında yapılacak ışıklandırmanın sadece küçük bir örneği...




Büyükşehir Belediyesi'nin, içerisinde birçok ilki barındıran Kuzey  Ankara  Kentsel Dönüşüm Proje alanı içerisinden geçen yolda yaptığı estetik ışıklandırma büyük ilgi görüyor.

 

Başkent'te yepyeni ve modern bir yaşam alanı olarak yükselen Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında oluşturulan dev rekreasyon alanındaki hareketlilik, hayranlık uyandırıyor, göz kamaştırıyor.

 

Daha şimdiden ilk otoyol tüneli, Türkiye'nin en uzun alttan ısıtmalı yolu, en uzun açıklıklı kemer viyadüğü, rengarenk yeşili ve özel aydınlatmalarıyla Ankara'ya ışık saçan Kuzey Ankara, her geçen gün yeniliklerine yenilik katıyor.

 

TOKİ Konutları'nın hemen altındaki fore kazıklar önünde, led ışıkların aydınlattığı Selçuklu Mimarisi motiflerindeki kaplamalar, hem sürücülere hem ziyaretçilere hem de bölgede yaşayanlara muhteşem bir seyir keyfi sunuyor.

 

Özel tekniklerle gerçekleştirilen bu estetik görünümün, Kuzey Ankara Vadisi alanı içerisinde yapılacak olan aydınlatmaların küçük bir örneğini oluşturduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Başkent'in her mevsim ayrı bir renge bürünen güzelliğine güzellik katacak çalışmalara imza atılan Kuzey Ankara'da, yaz-kış vatandaşlarımıza hem görsel, hem işitsel hem de eğlence dolu anlar yaşatılacak. Yeşilin, suyun ve modern yaşamın her gün ayrı yeniliklerle yükseldiği bölgeyi son teknoloji ve özel aydınlatmalarla ışıklandırıyoruz. Bunun küçük bir örneğini de yol kenarına yaptığımız özel motifli aydınlatmalara yansıttık" dediler.

 

Bu tip aydınlatmaların vadi içerisindeki rekreasyon alanlarının dört bir tarafında yapılacağını, yeşilin, göletlerin, şelalelerin yer alacağı bu alanın ışık saçacağını kaydeden yetkililer, "Kuzey Ankara Vadisi'nde yaşamak da oradan geçmek de oraya gitmek de bir ayrıcalık olacak" diye konuştular. 

Ankara Son Söz


Geri Dön