18 / 04 / 2024

Levent Gök'ten Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi'ne ilişkin açıklama!

Levent Gök'ten Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi'ne ilişkin açıklama!

Ankara Polatlı’da bulunan Duatepe Devlet Hastanesi, kaderine terk edildi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Hastane, uzun yıllar hizmet verdikten sonra yeni hastanenin yapılmasıyla 2017 yılında taşındı ve atıl durumda bırakıldı. Şimdi her yeri yıkılmış, sökülmüş metruk bir halde” dedi.



Ankara Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, terk edildiği günden bu yana enkaz haline geldi. Kapıları sökülen hastanenin camları da parçalandı. Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; tavanındaki kaplamaları bile sökülen hastanenin duvarlarına da resimler çizilmiş. Hastanede incelemeler yapan Levent Gök, izlenimlerini Cumhuriyet’e anlattı. 

Gök, “hastanenin çok ağır bir depremden çıkmış ya da tepesine bomba atılmış gibi perişan bir halde bulunduğuna” dikkat çekerek “Her yeri yıkılmış, sökülmüş, metruk bir halde. 4 yıldır bomboş duran bu hastane binası ve eklentileri, çevre açısından da ciddi bir rahatsızlık oluşturmaya başladı. Çünkü metruk halde bulununca, burayı uyuşturucu bağımlıları kullanmaya başlamış” diye konuştu.

BAKAN CEVAP VERMEDİ

Konuyu ilk günden bu yana takip ettiğini ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunduğunu da dile getiren Gök, önergesine cevap alamadığını söyledi. 

Ortada ciddi bir kamu zararı bulunduğunu dile getiren Gök, “Vatandaşların vergisiyle yapılan ve son derece büyük bir yerleşkeye sahip olan bu bina neden bu kadar sahipsiz bırakıldı? Devletin milyonlarca lira zarara uğradığını görüyoruz. Bir hastane elbette taşınabilir ama geride kalan kamu binasının mutlaka bir başka alanda değerlendirilmesi gerekir. Binanın böylesi metruk halde bırakılması ve adeta yıkılmasını bekler hale gelmek son derece üzücüdür” şeklinde konuştu.

Levent Gök ten Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi ne ilişkin açıklama!

Kalan eşyaların da çalındığına dikkat çeken Gök, “İçindeki elektrik tellerinden demirlerine kadar ne varsa alınıp götürülmüş. Taş üstünde taş kalmamış, hastane talan edilmiş. Devlet, ‘Tasarruf edeceğiz’ derken kullanılmaya hazır bir binanın bu şekilde metruk hale getirilmesinin affedilir bin yanı yok” dedi.

Ankara’da şehir hastanesinin açılmasıyla boşaltılan hastaneler olduğunu belirten Gök, “Ankara Şehir Hastanesi’ne nakledildiği için kapatılan hastanelerin de bu hale gelmesinden endişe duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Ankara Duatepe Devlet Hastanesi'nin eski binası kaderine terk edildi!


Geri Dön