27 / 04 / 2024

Maaşı zamanda yatmayan EYT'lilere SGK'dan müjde! Avans talep edebilirsiniz!

Maaşı zamanda yatmayan EYT'lilere SGK'dan müjde! Avans talep edebilirsiniz!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi nihayet yürürlüğe girerek, 2 milyondan fazla kişi için emeklilik kapılarını araladı. SGK çalışanları, durmaksızın EYT başvurularını değerlendirip, sonuçlandırıyor. Maaşları geciken EYT'liler içinse avans ödemesi olacağına dair sevindirici haberler geldi.



Maaşı zamanda yatmayan EYT lilere SGK dan müjde! Avans talep edebilirsiniz!

“Avans miktarı kurum tarafından belirlenecek”

2018/38 sayılı genelgeyle Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, önemli bir adım atmış ve sigortalı ve hak sahiplerinin emeklilik taleplerini daha da desteklemiştir. İlgili genelgenin vurguladığı nokta şu oldu: “Eğer sigortalı veya hak sahibi, Kurumumuzdan gelir veya aylık bağlanma talebinde bulunmuş ancak 90 gün içinde bu talepleri yerine getirilememişse, ileride alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödemesi yapılabilmesi için yazılı talepte bulunma hakkına sahiptir. Önceden belirlenen yönetmelik hükümleri doğrultusunda, avans miktarı her üç ay için ayrı ayrı değerlendirilir ve bu miktar, bağlanacak aylıklar için net asgari ücretin üç katını, gelirler için ise net asgari ücretin iki katını geçmeyecektir. Alınan avans bağlanan emekli maaşından 1/4 oranında kesintiye uğrayacaktır.”

Maaşı henüz yatmayan EYT'lilere çift ikramiye müjdesi! Şimdi bu detaylara bakın!

EYT'de hesap Temmuz'da değişiyor! Haziranı kaçıranlar aylık 606 TL fazla ödeyecek! Şimdi bu hesaba göz atın! 

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön