25 / 04 / 2024

Maaşı zamanda yatmayan EYT'lilere SGK'dan müjde! Avans talep edebilirsiniz!

Maaşı zamanda yatmayan EYT'lilere SGK'dan müjde! Avans talep edebilirsiniz!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi nihayet yürürlüğe girerek, 2 milyondan fazla kişi için emeklilik kapılarını araladı. SGK çalışanları, durmaksızın EYT başvurularını değerlendirip, sonuçlandırıyor. Maaşları geciken EYT'liler içinse avans ödemesi olacağına dair sevindirici haberler geldi.



EYT kapsamında, emekli maaşı 90 gündür bağlanamayanlar için bir avans düzenlemesinin yapıldığı SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna duyuruldu. SGK'nın resmi internet sitesinde yayımlanan 2018/38 Sayılı Genelge'ye göre, emeklilik başvurusunda bulunan ancak 90 gün boyunca maaşı bağlanmayan emekli adayları için avans düzenlemesi uygulanacaktır. EYT kapsamında emekli olanların avans talep edebilmeleri için ne yapması gerekiyor ve hangi süre içinde gerçekleşecek, işte tüm detaylar…

Maaşı zamanda yatmayan EYT lilere SGK dan müjde! Avans talep edebilirsiniz!

Nakit avans alınması durumunda bağlanan emekli maaşından kesinti yapılacaktır

Söz konusu olan düzenlemeye istinaden, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) SGK'dan avans başvurusu yapabilecekler. EYT'nin resmi olarak 3 Mart 2023'te yürürlüğe girdiği halde, hala maaşı bağlanmayan emekli adayları, 2 Haziran itibariyle SGK'dan avans talebinde bulunma imkanına kavuşacaklar. Tahsil edilen avanslar, emekli maaşlarına bağlandığında bu miktardan kesinti yapılacak.

Mezkur yönetmelik hükümleri gereğince, emekli maaşının 90 gün içinde ödenememesi halinde, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlama hakkı tespit edilen bireylere, ileride alacakları emekli aylığından kesinti yapılmak üzere avans ödemesi yapılabilecektir. Bu hak, yazılı talepte bulunulması durumunda sağlanmaktadır.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön