19 / 04 / 2024

Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır?

Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır?

Evlilik birliği içerisinde olan eşler, mal rejimi sözleşmesiyle edinilmiş mal rejimi dışındaki diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Nasıl yapılır?



Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır?

Evlilik birliği içerisinde olan eşler, mal rejimi sözleşmesiyle edinilmiş mal rejimi dışındaki diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor.


Yapılan sözleşmeler arasında mal ayrılığı sözleşmesi de yer alıyor. Bu mal ayrılığı rejimi ile eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor.


İspat, borçlardan sorumluluk ve paylı mülkün özgülenmesi konularında paylaşmalı mal ayrılığı rejimine ilişkin hükümler uygulanıyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? 


Mal rejimi sözleşmesi, noterde düzenleme veya onaylama şeklinde yapılıyor. Ancak, taraflar evlenme başvurusu sırasında hangi mal rejimini seçtiklerini yazılı olarak da bildirebilirler.


Mal rejimi sözleşmesinin taraflarca ve gerektiğinde yasal temsilcilerince imzalanması zorunlu oluyor.


Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabilir. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.


Mal ayrılığı rejiminin mirasa etkisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön