16 / 04 / 2024

Malatya Battalgazi'deki deprem konutlarının bir kısmında geçici kabul yapıldı!

Malatya Battalgazi'deki deprem konutlarının bir kısmında geçici kabul yapıldı!

Elazığ Sivrice merkezli olan 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya Battalgazi'de evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy tipi konutların bir kısmının TOKİ tarafından geçici kabulü gerçekleştirildi.



Elazığ Sivrice merkezli olan 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya Battalgazi'de evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy tipi konutların bir kısmının Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) geçici kabulü gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acun ile Bulutlu Mahallesi'nde evleri hasar gören depremzedeler için  TOKİ  tarafından hayata geçirilen tek katlı çelik konstrüksiyonlu köy evleri ve ahırlarda incelemeler yaparak inşaat mühendislerinden bilgi aldığı belirtildi.

Malatya Battalgazi deki deprem konutlarının bir kısmında geçici kabul yapıldı!

81 dönüm büyüklükte arazi üzerinde inşa edilen ve TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan 20 köy evi ile ahırları dolaşan Güder, depremzede ailelerin yaralarını sarmak amacıyla hükümet ve yerel yönetimler olarak tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. 

Yapımı bitirilen köy evi ve ahırların anahtar teslimi için gün saydıklarına dikkat çeken Güder, 2. etap çalışmaları kapsamında bulunan 8 köy evi ve ahırın da yapımında kısa sürede sona gelineceğini vurguladı. 

Malatya Battalgazi deki deprem konutlarının bir kısmında geçici kabul yapıldı!

Güder, inşası bitirilen evlerin iki ay içinde tesliminin yapılacağına müjdeleyerek, şöyle konuştu:

"Her ne kadar yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülse de bizler de Battalgazi Belediyesi olarak sürekli çalışmaları yakından takip ediyoruz. Herhangi bir aksaklık var mı, varsa eğer bunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Yaptığımız görüşmelerde evlerin çoğunluğunun hazır olduğunu ve vatandaşlara teslim edilmesi için gün saydığını öğrendik. İnşallah yapımı tamamlanan evlerimizi 2 ay içinde sahiplerine teslim edeceğiz. Depremzede ailelerimiz çekilecek olan kuraların ardından evlerine kavuşmuş olacak.

Evin planına baktığımız zaman çok kullanışlı. Vatandaşımız bir hayli memnun. Onlar memnun olunca bizim omzumuzdaki yük biraz daha hafifliyor."

Murat Kurum: Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık!


Geri Dön