19 / 04 / 2024

Malatya Yazıhan ve Erkenek'e kültür merkezi geliyor!

Malatya Yazıhan ve Erkenek'e kültür merkezi geliyor!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser'i ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır gerçekleştirilen toplantıda Yazıhan ve Erkenek’teki kültür merkezlerinin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi...




Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, beraberinde AK Parti Darende ilçe başkanı Süleyman Şimşek, Meclis Üyeleri ve STK temsilcileri ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

 

9 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen ziyaret sırasında heyet adına bir konuşma yapan Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Darende olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a minnettar olduklarını söyledi.

 

Eser, “Kendilerine saygı duyuyoruz, kendileriyle övünüyoruz. Darende’mize son zamanlarda büyük hizmetleri oldu. Yollarımız asfaltlandı, sokaklarımız yapıldı. Çamurdan, pislikten, kumdan kurtulduk. Darende’mizde daha huzurlu şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Bunların ötesinde birçok olayla karşılaştık. Darbe olayı atlattık. Memleketimiz büyük bir badireden geçti. Bununla ilgili değerli Belediye Başkanımızın büyük emekleri oldu. Bütün araçları havaalanına yığdı, çarşıdaki çalışmalarından dolayı, bu darbe olayında da büyük başarı gösterdi. Onun için de bir kez daha huzurunuzda hemşerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Eser ayrıca Darende için önemli olan Otogar ve Gökpınar İçmesuyu projeleri çalışmalarının sürdüğünü belirterek, bu iki proje ile ilgili Başkan Çakır’dan destek talep etti.


Çakır: Hedefimiz, bütün ilçelerimizin kalkınması


Ziyaretten dolayı Darende heyetine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, Büyükşehir olarak hedeflerinden bir tanesinin de bütün ilçelerin kalkınması olduğunu söyledi. Kırsal kesime normalin üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Çakır, özetle şunları söyledi:

 

“Kırsala yapılan hizmetleri, ihtiyaca binaen gerçekleştiriyoruz. Kırsal mahallelerimizle birlikte ilçelerimizin de hızlı bir şekilde yapılanması, kalkınması için her ilçemize kendi içerisindeki öncelik sırasına göre bu çalışmaları yapıyoruz. Bazı ilçelerimizde altyapı eksikliklerinden dolayı önceliği altyapıya verdik. Şu an 8 ilçemizin altyapısı, şebeke olarak yenileniyor. Diğer 3 ilçemizde ise kısmi altyapı yenilemesi yapıyoruz. Bununla birlikte ilçelerimizdeki park yapımları, kültür merkezleri devam ediyor. Merkezle birlikte ilçelerimizde önemli miktarda asfalt çalışması yapıldı. Bu asfalt çalışmalarını genel olarak ilçelerdeki yol ağı miktarını dikkate alarak, eşit miktarda yapmaya çalışıyoruz. Darende’de de bu yılki asfalt çalışmaları tamamlandı, diğer ilçelerimizde devam ediyor.

 

İlçelerimizde başka alanlarda da çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Yazıhan ve Erkenek’te kültür merkezlerinin yapım çalışmaları devam ediyor, Doğanyol ve Kuluncak’ta  bahar ayıyla birlikte ihaleye çıkacağız. Doğanşehir proje aşamasında. İlçelerimizdeki eksikliklere binaen, projeler gerçekleştiriyoruz. 2017-2018 yılı içerisinde yapacağımız yatırımlarla ilgili çalışmalarımız plan çerçevesinde devam ediyor. 2017-2018 yıllarında yapacağımız yatırımlarla bu eksiklikleri de tamamlamış olacağız.”



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön