25 / 04 / 2024

Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili konuştu. Yavaş, "İnşallah 2 yılda yapıp teslim edeceğiz" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. birleşimi gerçekleştirildi. Meclis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında görüştü. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kendisine yöneltilen bütün iddiaları ve eleştirileri yanıtlayan Yavaş ankara'ya ilişkin önemli konularda sunum gerçekleştirdi. Suya zam iddiaları, metro projeleri, yeni alınacak otobüsler, Ankapark, itfaiye ve TOGO Kuleleri gibi konularla ilgili net ve detaylı bilgiler paylaşan Yavaş, Mamak Kentsel Dönüşüm projesini de anlattı. 

Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

ABB TV ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan ve 7.5 saat devam eden toplantının izlenme rakamları rekor oldu.

Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Yavaş, projeye ilişkin eleştirileri şöyle cevapladı: 

“2 yıl geçti bir konut yapamadı diyorsunuz. 13 bin konutta sözleşme yapılmış 2008 tarihinde. Peki inşa edilip teslim edilen konut ne kadar 4 bin 525 tane. Yani bizim şimdi aşağı yukarı 4 bin 477 tane yapacaktık ya hemen hemen aynı sayalım. 2009 Mart ayında başlamış 2018 yılında teslim edilmiş. 9 senede yapmışsınız." 

"2 sene geçmiş, bana ‘Daha proje yok ortada’ diyorsunuz. 4 bin 477 konutun bütün projeleri zemin etütleri yapıldı" diye konuşan Yavaş, "Bir de ilave 1000 adet için uygulama projesi yapılıyor. Allah nasip eder bir aksilik olmazsa, kendi kaynaklarımızla anahtar teslimini yapacağız. Yani 9 yılda yapılanı, biz inşallah 2 yılda yapıp kendilerine teslim edeceğiz. Madem devamlılık esas, bizden önce söz verilmiş on yıldır mağdur edilmişler. Belediye aynı zamanda yıllık 50 milyon lira kira ödüyor. Hem belediyeyi zarardan kurtaracağız hem de belediyenizin verdiği sözü biz yerine getirmiş olacağız" açıklamasında bulundu.

Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde son durum ne?

Bunların yanı sıra TOGO Kuleleri ile ilgili de açıklamalar yapan Yavaş, şunları söyledi:

"Danıştay kararı ortada, bu meclisin verdiği 1,5 emsal kapı gibi ortada ve bunu kaldıracak bir kanun, kuvvet yok.  Şu anda plana uygun olmayan bir yapı var ve artık hukuktan görüş alınacak bundan sonra gidilecek işlemin yönü tayin edilecek. Eğer yıkım kararı Encümene gittiği zaman 1,5 buçuk kurtarıyorsa o kadarı, 1,5 kurtarmıyorsa kurtaracak kadarını izin verip geri kalanı yıkılacak şekilde bir plan izleyeceğiz. Müktesep hakkını da koruyarak, yıkımı gerçekleştirmek için encümene getireceğiz. Kanun yıkma derse yıkmayız, kanun ‘yık’ diyorsa kimse bizim babamızın oğlu değil. Hakkı neyse o güne kadar yaptığı inşaat neyse, başımızın üstüne belediyenin hakkını koruz ama ondan sonrasını tehdit şantaj ne yaparsa yapsın biz yılmayacağız. Mansur Yavaş'ı sevmediğiniz için Sinan Aygün’ün arkasına takılabilirsiniz ama buradaki kararı veren AK Partili bir belediye, bizden önce. Daha sonra da oy birliğiyle AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla itirazı reddederek bu konuda müşterek bir karar verdik. Başkasının hakkına giren, hakkından fazlasını almak için çırpınan ona bana iftira eden insanların arkasında durmayınız. Mansur Yavaş'a muhalefet edecekseniz her yönüyle muhalefet edebilirsiniz. Ama bunlara müsaade etmeyeceğiz."

Mansur Yavaş'tan metro tepkisi! 

Ankapark'ta son durum ne?

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi ihaleye çıkıyor!


Geri Dön