19 / 04 / 2024

Mamak'a 548 konut yeni konut!

Mamak'a 548 konut yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mamak’ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutların temelini attı. Kurum, proje alanına 1800 ağaç diktiklerini de açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmrahor Vadisi Millet Bahçesi ve Mamak Kentsel Dönüşüm 548 Konut Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, geçen kasım ayında geldikleri Mamak'ın Dutluk Mahallesi'nde vatandaşların kentsel dönüşüm taleplerini kendisine ilettiğini dile getirdi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Bakan Kurum, 6 ay içinde temel atma sözü verdiğini belirterek, "Şimdi o sözü tutmanın mutluluğu gururu içerisindeyim" ifadelerini kullandı. Bugün Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında tam 548 konutun temelini attıklarını dile getiren Bakan Kurum, projenin yatırım bedelinin yaklaşık 140 milyon Türk lirası olduğunu anlattı.

Proje alanına sadece binalar yapmadıklarına, bina dışında bu bölgeye bin 800 ağaç diktiklerine dikkati çeken Kurum, "Böylece yeşil içinde, doğayla barışık konutlarınızda oturacaksınız. Ayrıca o proje içerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun ve rekreasyon alanları olacak. Bu konutlar içerisinde çok daha yaşanabilir ve konforlu alanlar oluşturacağız. İnşallah bugün temelini attığımız konutlarımızı, en kısa zamanda bitirerek, vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmak istiyoruz" diye konuştu. İlk etabın temelini attıklarını hatırlatan Kurum, Mamak'ın kentsel dönüşüm sorununu halledeceklerini, etaplar halinde diğer konutların temellerini de atacaklarını ifade etti. Murat Kurum, Altıağaç ve Karaağaç bölgesindeki konutları da yılsonunda bitirip vatandaşlara teslim etmeyi planladıklarını da aktardı. Bin 120 hak sahibine proje bitene kadar kira yardımı vereceklerini belirten Kurum, bu konunun 36 ayı doldurup evlerini alamayan vatandaşları kapsadığını açıkladı.

Bakan Kurum, Bakanlık olarak Ankara'ya bugüne kadar yaklaşık 36 milyarlık yatırım yaptıklarını, yaklaşık 9 milyarlık yatırımlarının da devam ettiğini ifad etti.  TOKİ  ile Ankara'da bugüne kadar 95 bin toplu konut uygulaması başlattıklarına işaret eden Kurum, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 67 ilimizde inşa edeceğimiz, 50 bin sosyal konut projemizi başlattık. Vatandaşlarımızın talep sayısı bugün itibarıyla 250 bine ulaştı. Bu proje kapsamında Ankara'mızda da 2 bin 934 sosyal konut uygulaması yapıyoruz. Konutlarımızı Sincan, Yenimahalle Yakacık ile Saraycık ve Ayaş bölgesinde yapıyoruz. Bu konutları aylık 473 lira taksitle temin edebiliyorsunuz. Kira öder gibi, kiranın da daha altında ev sahibi olabiliyorsunuz. İnşallah gelecek talep doğrultusunda projedeki miktarımızı ve sayımızı artırmak istiyoruz. Hedefimiz 2023 yılına kadar tüm Türkiye'de 250 bin sosyal konut projesini gerçekleştirmek. Bu çerçevede 'Yatay Mimariyle Yükselen Türkiye' sloganıyla çıktığımız o yatay mimari anlayışını inşallah tüm ülkemizde uygulamak istiyoruz.
 


Geri Dön