25 / 04 / 2024

Manavgat Türkbeleni projesi gün sayıyor!

Manavgat Türkbeleni projesi gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat’ın çehresini değiştirecek olan Türkbeleni  Projesi’nde sona geldi. 



2013 yılındaki yangında zarar gören Manavgat’ın akciğeri konumundaki Türkbeleni, Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle küllerinden yeniden doğuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, projesi ANTEPE AŞ. tarafından yapılan, 30 milyon 400 bin liralık yatırım bedeliyle Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı’nca hayata geçirilen projede son rötuşlar yapılıyor. 

35 hektarlık alan üzerinde 360 derecelik eşsiz bir manzaraya sahip olan Türkbeleni, 2013'te çıkan yangın sonucu tahrip olmuş ve kent için kontrolsüz bir alana dönüştü.


Manavgat yeni bir yaşam alanına kavuşuyor


350 dönümlük Türkbeleni Projesi’nde tüm gezinti noktaları engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak tasarlandı. Üç adet yatay asansör ile yayaların alana merpensiz ulaşımı da sağlandı. Proje ile adrenalin, eğlence ve spor parkurlarından oluşan çocuk ve yetişkin macera parkları, çocuk oyun alanları, basketbol, tenis ve badminton sahaları, 2 bin 500 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu parkurları, 1350 metrekare büyüklüğünde havuz ve gezinti köprüleri ile Manavgat yeni bir yaşam alanına kavuşacak.

Millet Kıraathanesi olacak


Projede, Millet Kıraathanesi, ASMEK Eğitim Binası, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisi, kafeler, ibadethane ve idari bina bulunuyor. Ayrıca konser, tiyatro ve eğlence faaliyetleri için toplam 2 bin kişilik amfi tiyatro da yer alıyor. Alanın simgesi haline gelen Türk Bayrağı ise 52 metreden 60 metreye çıkarıldı. Yenilenen bayrak meydanında şehitler için simgesel bir anıt da yer alacak. 


Geri Dön