26 / 04 / 2024

Manisa Osmanlı Çarşısı Projesi'nde çalışmalar başlıyor!

Manisa Osmanlı Çarşısı Projesi'nde çalışmalar başlıyor!

Şehzadeler Belediyesi Mart ayı belediye meclis toplantısında Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni çevresinin Tarihi Osmanlı Çarşısı olarak düzenlenmesi için sunulan teklifi oy birliğiyle kabul etti.




Manisa'da tarihi Osmanlı Çarşısı Projesi çalışmaları başlıyor. Şehzadeler Belediyesi mart ayı belediye meclis toplantısında Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni çevresinin Tarihi Osmanlı Çarşısı olarak düzenlenmesi için sunulan teklifi oy birliğiyle kabul etti.


Belediye meclisine bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni çevresinde, önceden de ifade ettiğim gibi Osmanlı Çarşısı olabilecek güzel bir ortam var. Manisa'ya gelecek turistlerin alışveriş yapabilecekleri bir alan. Şu an bu çarşı bir cazibe merkezi niteliği taşımıyor. Bu alanda bulunan esnaflarla görüştükten ve onlarında fikirlerini alındıktan sonra, turistlerin hediyelik eşya alabilecekleri, yemek yiyebilecekleri, tarihi dokuya da uygun dükkanlarda iyileştirme yaparak Osmanlı Çarşısı'na dönüştüreceğiz. Şehzadeler içinde bir cazibe merkezi ortaya çıkarabiliriz" dedi. Tarihi çarşıyla ilgili yapılacak çalışmaları içeren madde oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Ayrıca mülkiyeti Gençlik Spor Bakanlığı'na ait olan Mevlevihane'deki sosyal tesisin Şehzadeler Belediyesi tarafından kiralanması için belediye başkanı ve encümene yetki verilmesi teklifi de oy birliğiyle kabul edildi.



Yeni Asır


Geri Dön