24 / 04 / 2024

Manisa'ya 184 milyon liralık altyapı yatırımı! 

Manisa'ya 184 milyon liralık altyapı yatırımı! 

Manisa'nın Selendi, Demirci ve Sarıgöl ilçelerine altyapı ve atıksu arıtma tesisleri için 184 milyon liralık yatırım yapılacak. 



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, üç ilçe için altyapı ve atıksu arıtma tesisi projeleri için hibe alacaklarını açıkladı. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, altyapı ve atıksu arıtma tesisleriyle ilgi yazılı açıklama yaptı. Ergün açıklamasında, hibe programı kapsamında Demirci'de atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon hattı, Selendi'de kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile atıksu arıtma tesisi, Sarıgöl'de ise atıksu arıtma tesisi için yaklaşık 184 milyon liralık yatırım yapılacağını belirtti.

Ayrıca Ergün, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün, il genelinde hayata geçirdiği altyapı projelerine yenilerinin ekleneceğini de söyledi. 

PROJELERİN MALİYETİNİN YÜZDE 50'Sİ HİBE

Ergün, İller Bankasına 'Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri' (SUKAP) hibe desteği başvuruda bulundukları söyledi. Ergün, Demirci, Selendi ve Sarıgöl ilçelerinde yapılacak olan kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projelerine SUKAP onayını aldıklarını kaydetti. Yaklaşık 184 milyon TL'lik projelerin 92 milyonluk kısmının İller Bankası kredisi ile geriye kalan 92 milyon TL ise hibe olarak yapılacak.

 


Geri Dön