29 / 03 / 2024

Mardin, Travel Turkey İzmir Fuarı'nda tanıtılacak!

Mardin, Travel Turkey İzmir Fuarı'nda tanıtılacak!

Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da, dünyanın çeşitli ülkelerinden fuara katılacak olan yabancı ve de yerli katılımcılara Mardin tanıtılacak.




Mardin Valisi Mustafa Taşkesen konu hakkında yaptığı bilgilendirme toplantısında, "Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB, Uluslararası fuar organizatörü Hannover Fairs Turkey ve İZFAŞ ortaklığıyla 8.kez 04-07 Aralık 2014 tarihleri arasında  İzmir  Uluslararası Fuar Alanında gerçekleşecek. Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krize rağmen büyümesini sürdüren Türk turizm sektörünün; başarılı organizasyonu, seçkin konukları ve etkin konferans programı ile ön plana çıkan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, farklı destinasyonlardan çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacaktır. 

2014 senesinde 5 salonda, 29 farklı ülkeden 900'ün üzerinde firma ve ciddi sayıda yurtdışı katılımıyla katılımcılarına dünya turizm sektöründe bilinirliklerini artırma fırsatı sunacaktır. Fuar, Türkiye'nin ve değişik ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedeflemektedir. Gerek yurtiçi turizmciler gerekse de uluslararası katılımcı ve ziyaretçilerle yeni işbirlikleri geliştirilmesi ve var olan ilişkilerimizin sürdürülmesi adına turizm sektörünü bir araya toplayacak olan fuara katılımımızın faydalı olacağı düşünülmektedir." dedi. 

Travel Turkey İzmir fuarı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da, dünyanın çeşitli ülkelerinden fuara katılacak olan yabancı ve yerli katılımcılara Mardin'inin tanıtılacağını aktaran Vali Büyük, sözlerini şöyle tamamladı: "İlimizde bulunan turizm işletmeleri ile iş bağlantıları kurulmasına yönelik girişimlerde bulunulacaktır. İlimizde faaliyet gösteren turizm işletmecileri ile kurulacak bağlantılar ile turizm sektörünün gelişmesine katkı yapan ortaklıkların oluşturulması fırsatı elde edilecektir. Bu yıl fuar kapsamında Mardin Valiliğince İzmir'de bulunan yabancı Konsolosluk temsilcilerine kokteyl verilecektir. Bu etkinlik aracılığıyla başta konsolosluk temsilcileri olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarına ilimizin zengin bir kültürel ve tarihi geçmişe sahip olması nedeniyle barındırdığı turistik değerler tanıtılacak ve ilimizi gezip görmelerine yönelik bilgilendirme yapılacaktır. 


Turizm katılımcılarının yanında fuarın son iki günü halk günü olarak ayrıldığından fuar standımızı ziyaret edecek olan İzmirlilerin Mardin'i keşfetmeleri ve tatil programlarına Mardin gezisini eklemelerine yönelik bilgilendirme yapılacaktır. 


Özellikle İzmir'de yoğun olarak yaşayan Mardinlilerin memleketlerini ziyaret etmek düşüncesiyle gerçekleştirecekleri turistik geziler ilimizin ekonomisini canlandıracak ve aynı zamanda diğer İzmirlilerin davet edilmesini de sağlayacaktır." 

Adana İlk Haber


Geri Dön