19 / 04 / 2024

Mardinli emlakçılardan terör mağdurlarına ev desteği!

Mardinli emlakçılardan terör mağdurlarına ev desteği!

Mardin'de emlakçılar, PKK/YPG'lilerin havan ve roket ile düzenledikleri saldırılar yüzünden evlerinden ayrılmak zorunda olan Nusaybinlilere kirasız ve komisyonsuz ev tahsis ediyor…



Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve güvenli bölge oluşturmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' devam ediyor. 

Harekatın  ilk gününden bu yana PKK/YPG'li teröristlerce Suriye'nin Kamışlı şehrinden Nusaybin ilçe merkezine birçok saldırı düzenlendi. Sınır bölgesine yakın evleri olan aileler, saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Mardin merkezdeki emlakçılar, evlerini boşaltan Nusaybin halkına kira ve komisyon almadan ev tahsis etti.

Koordinasyon merkezi kuruldu

CNN Türk'ün haberine göre, Emlakçılar tarafından, terör mağduru ailelere ev sağlanması için merkez Artuklu ilçesinde koordinasyon merkezi kuruldu. Koordinasyon merkezlerinde evsiz kalan aileler için çalışmalar başlatıldı. 

Ailelere ev yardımına ek gıda ve diğer ihtiyaçları içinde destek çıktıklarını belirten Emlakçı Mehmet Beşir Dağ, "Nusaybin'den gelen halkımıza daire temin ediyoruz. Gelen yardıma muhtaç ailelere hem gıda yardımında bulunan iş alımlarıyla ilgili deştiğimiz oluyor. Bunu hiçbir ücret almadan yapıyoruz" diye konuştu.

170 aileye destek sağlandı

Emlakçılardan Umut Kanioğlu ise 50 aileyi ücretsiz bir şekilde ev verdiklerini, 120 aile için ise evlerde konaklamalarını sağladıklarını ileterek, "Yaşanan olaylardan dolayı elimizden geldiğince kadar sosyal medyadan ses getirmeye çalıştık. Çağrımızla olumlu destekler aldık. Mardin'den Nusaybin'den Kızıltepe'den il dışından birçok destekçimiz arayıp, yardım talep edeceklerini, ailelerin kiralarını karşılayacaklarını söyledi. Gelen ailelerden 50'sini ücretsiz dairelere yerleştirdik, 120'sini de evde konaklamaya yerleştirdik" dedi.

Emlakçı Kadir Dündar Nusaybinlilerin yaşadıkları bu zor duruma sessiz kalmamak için bu çalışmayı hayata geçirdiklerini anlattı. Dündar, "Orada yaşanan bir insanlık dramı vardı. Bu durum karşısında bizim sessiz bir şekilde beklememiz imkansızdı. Duyarlı bir vatandaş olarak, vicdan sahibi insanlar olarak bizim buna kesinlikle ses çıkarmamız gerekiyordu. Biz emlakçılar olarak böyle bir kampanya başlattık. Sağ olsun, çoğu kişi de buna iştirak etti. Bu olay ses getirince haliyle bu kampanyaya yapılan destek arttı. Bizi arayıp, dairesini sunanlar, bizi arayıp, yardımda bulunmak isteyenler; sayısız destek aldık" şeklinde ifadelerde bulundu.

Murat Kurum: 140 köyden oluşan yerleşim alanı inşasıyla huzuru sağlayacağız!


Geri Dön