26 / 04 / 2024

Mark Zuckerberg, Hawaii'den 2.4 milyon metrekarelik arazi satın aldı!

Mark Zuckerberg, Hawaii'den 2.4 milyon metrekarelik arazi satın aldı!

Son zamanlarda Hawaii'ye yaptığı yatırımlarla gündeme gelen Mark Zuckerberg, yeni bir yatırıma daha imza attı. Zuckerberg, Hawaii'deki arazi hakimiyetini genişletiyor. Amerikalı bilgisayar programcısı, girişimci ve Facebook'un kurucusu 53 milyon dolara yeni bir arazi aldı.



Son zamanlarda Hawaii'ye yaptığı yatırımlarla gündeme gelen Mark Zuckerberg, yeni bir yatırıma daha imza attı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Hawaii'ye yaptığı yatırımlarla basında yer alan Mark Zuckerberg, North Shore’daki arazisinin etrafına duvar örmüş ve komşulardan tepkilerle karşılaşmıştı. 

Mark Zuckerberg, Hawaii den 2.4 milyon metrekarelik arazi satın aldı!

Amerikalı bilgisayar programcısı, girişimci ve Facebook'un kurucusu Zuckerberg’in Hawaii'deki arazi hakimiyetini genişlettiği öğrenildi. Bir süredir Kauai’de bir çok araziyi alan Zuckerberg, bir süre önce yaklaşık 2.4 milyon metrekare büyüklüğündeki bir araziyi aldığı ortaya çıktı. Buna göre Zuckerberg, araziyi 53 milyon dolara (yaklaşık 441 milyon TL) satın aldığı belirtildi. 

Chan ve Zuckerberg çiftinin bölgeden çok geniş arazi satın alması tepkilere neden olmuştu. Çiftin, özellikle Lepeuli denilen halk plajına yakın yerlerden arazi satın aldığı ifade edildi. Çiftin bölgede yaşamak istediğine dikkat çekilirken, ikilinin bölgeye zarar verme ya da yeni bina yapma gibi bir amaçları olmadığının da altı çizildi. 

Mark Zuckerberg, Hawaii den 2.4 milyon metrekarelik arazi satın aldı!

121 milyar dolar sevetle dünyanın en zengin beşinci çifti ünvanının sahibi Chan ve Zuckerberg, 2014'ten beri Kauai’de konut sahibi. North Shore’dan geniş büyüklükte araziyi almalarının ardından çift, 2016'da komşularıyla mahkemelik olmuştu. Zuckerberg çifti dev arazinin çevresine yaklaşık 2 metrelik duvar örmüş ve bu duruma komşuları tepki göstermişti. 

Normalde Facebook’un merkezinin bulunduğu California Palo Alto’da yaşayan Zuckerberg çifti Kovid-19 pandemisi döneminde ağırlıklı olarak Hawaii’de oturuyor.

Mark Zuckerberg Hawaii'de arazi imparatorluğu kuruyor!

Bill Gates Trakya'dan arazi almış. Biz de alalım mı?


Geri Dön