25 / 04 / 2024

Markalı konut geliştiricilerinin Çengelköy'e ilgisi arttı!

Markalı konut geliştiricilerinin Çengelköy'e ilgisi arttı!

Omran İnşaat Genel Müdürü Ergin Bayram, Çengelköy'ün yapı stokunun değişme sürecinde olduğunu söyledi. Bayram, markalı konut geliştiricilerinin bölgeye olan ilgisinin arttığını açıkladı.



Omran İnşaat Genel Müdürü Ergin Bayram, Çengelköy'ün sahip olduğu eski yapı stokunun değiştiğini söyledi. Bayram, "Söz konusu değişim, ilçenin ulaşım alternatifleri ve kentsel dönüşüm projeleri ile de destekleniyor. Bu da markalı konut geliştiricilerinin bölgeye olan ilgisini artırıyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Anadolu Yakası'nın önemli merkezlerinden Üsküdar'da eski yapı stokunu, nitelikli yeni yapı stoku ile değiştirme sürecine girdiğini belirten Bayram, ilçenin markalı konut geliştiricilerinin dikkatini çeken bir bölge haline geldiğini söyledi.

Konuta boğaz manzarası etkisi

Ulaşım alternatifleri ve kentsel dönüşüm projeleriyle desteklenen ilçede, satış değerlerini etkileyen faktörlerin başında boğaz manzarası geliyor. Üsküdar'ın sahil hattı Beylerbeyi, Çengelköy aksı ile Altunizade bölgeleri üst gelir grubuna hitap eden yerlerin bulunmasından ötürü, lüks konut geliştiricilerin gözdesi haline geldi.

Çengelköy'e yeni yapı stoku

Türkiye'de yatırımlarına devam ettiklerini açıklayan Omran İnşaat Genel Müdürü Ergin Bayram, "Çengelköy, eski bir yerleşim yeri olmasından dolayı sahip olduğu eski yapı stokunu daha nitelikli ve yeni yapı stoku ile değiştirme süreci içerisindedir. Söz konusu değişim, ilçenin ulaşım alternatifleri ve kentsel dönüşüm projeleri ile de destekleniyor. Bölgede, satış değerlerini etkileyen faktörlerin başında manzara geliyor. Özellikle boğaz manzarasına sahip konutlarda oturmak isteyen aileler için cazibe oluşturuyor. Çeşitli ulaşım alternatiflerine yakın konumda olması, bölgenin tercih edilirliği açısından avantaj olarak görülüyor. Bu da markalı konut geliştiricilerinin bölgeye olan ilgisini artırıyor. Çengelköy'de, tamamlanan ve inşaat aşamasında olan çok sayıda markalı konut projesinin yer aldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Metrekare fiyatı 5 bin 500 liradan başlıyor

Tamamlanan ve yapım aşamasında olan projelerin bölgeyi hareketlendirdiğini söyleyen Bayram, yaşanan bu hareketliliğin bölgedeki konut değerlerine de olumlu yansıdığını açıkladı. Bayram, standart tarzda yeni konutlar için metrekare birim satış değerleri ortalama 5 bin 500 lira ile 7 bin 500 lira aralığında bulunduğu bilgisini verdi. 

Aylık kira değeri 22-33 lira

Standart konutlar için ortalama aylık kira değerinin metrekare bazında 22-33 lira olduğunu belirten Bayram, "Bu rakam villalar için 50-85 lira olarak karşımıza çıkıyor. İnşaat kalitesi, konsept, büyüklük, manzara ve kullanım alanı büyüklüğüne göre değerlerin daha da yukarıya çıkabildiği görülüyor. Bölge, iş alanlarının da çevresine entegre olmaya başlamasıyla gelişim potansiyelini daha da artırdı. Bölgenin D-100 karayolu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Avrasya Tüneli’ne yakın konumda bulunması, metrobüs hattının ilçe sınırlarından geçmesi,  Marmaray  Projesi ve metro hattının Çekmeköy'e kadar uzatılması bölgeyi avantajlı duruma getirdi ve merkezi bir yerleşim bölgesi olma özelliğini destekledi" dedi. 


Geri Dön