25 / 04 / 2024

Marmaray bilet fiyatları!

Marmaray bilet fiyatları!

İki kıtayı İstanbul Boğazı'nın altından birleştiren Marmaray bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde yani 1,95 TL olarak belirlendi. Ayrıca İstanbulkart, Marmaray'da da kullanılabiliyor....




Marmaray bilet fiyatları!


Marmaray projesi, elektrik enerjisi kullanılarak çevreyi kirletmeyen yüksek kapasiteli bir demiryolu altyapı projesi olarak hayata geçiriliyor. Marmaray, İstanbul'a çağdaş bir kent yaşamı ve ulaşım imkanı sunabilmek için tasarlandı.  Marmaray  ayrıca İstanbul'un doğal tarihi özelliklerinin de korunmasını amaçlıyor. 


Marmaray, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasını denizin altından tünelle birbirine bağlıyor. Marmaray boğaz geçişinde çift hat olarak, Kazlıçeşme'den sonra Yedikule'de yer altına giriyor, yeni yeraltı istasyonları ile Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerliyor, boğazın altından geçerek yeraltından Üsküdar'dan geçiyor ve Ayrılıkçeşme'de tekrar yüzeye çıkarak Söğütlüçeşme'ye ulaşıyor. Marmaray'ın bu anlattığımız yolculuk uzunluğu 13,5 kilometre olarak belirtiliyor. 


Marmaray bilet fiyatları!


Marmaray bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde yani 1,95 TL civarında olarak belirlendi. Diğer sistemlerden aktarmalı gelenler ise 1.40 TL verecek. Ayrıca İstanbulkart, Marmaray'da da kullanılabiliyor.


Marmaray, istasyonlarındaki sanatsal yapılarıyla da dikkati çekiyor. Sirkeci İstasyonu'nun güney girişinde yer alan yürüyen merpenler, 61 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun yürüyen merpeni olma özelliği taşıyor. 


"Asrın Projesi" olarak gösterilen Marmaray, 29 Ekim'de gerçekleştirilecek açılış öncesi "Hayaldi gerçek oldu", "2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi çeşitli sloganlarla kamuoyuna tanıtıldı. 


Marmaray, 29 Ekim Salı günü Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünde Üsküdar'da düzenlenecek büyük bir törenle açılacak. Marmaray'ın açılış törenine tüm halk davetlidir...



Marmaray tanıtım videosu!
Marmaray istasyonları!
Marmaray tünelinin uzunluğu nedir?
Marmaray açılışı!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön